Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 19:46
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Zuzanu Čaputovú Igor Matovič sklamal: Podvádzanie neschvaľujem a nemôžem schvaľovať ani jeho zľahčovanie

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Hlava štátu sa vyjadrila k dnešnej kauze Igora Matoviča, ktorá sa týka jeho diplomovej práce.

Prezidentka Zuzana Čaputová zverejnila k téme diplomovky Igorova Matoviča krátke stanovisko. V ňom sa jasne vyhradzuje proti plagiátorstvu: „Ide doposiaľ o najväčšiu hodnotovú križovatku, na ktorej vláda stojí. Som sklamaná a smutná, že očakávania verejnosti, vrátane mojich vlastných, na vysoké štandardy uplatňovania politickej moci a vyvodzovanie politickej zodpovednosti, s ktorými bol spájaný nástup vlády Igora Matoviča, zostávajú zatiaľ nenaplnené,“ píše prezidentka na Instagrame.

Podvádzanie Zuzana Čaputová neschvaľuje a nemôže schvaľovať ani jeho zľahčovanie. „V čase, keď pred Slovenskom stoja bezprecedentné výzvy v súvislosti s riešením dopadov krízy, je dôvera občanov k predstaviteľom vlády kľúčová a je nezodpovedné s ňou hazardovať,“ prízvukuje hlava štátu.

Odporúčané
Reakcie na Matovičovu diplomovku: „Je to strašná hanba," či „Odstúpte". Premiér sa rezignovať nechystá Reakcie na Matovičovu diplomovku: „Je to strašná hanba," či „Odstúpte". Premiér sa rezignovať nechystá 16. júla 2020, 17:34

Diplomová práca Igora Matoviča z roku 1998 je podľa zistení Denníka N kompilátom dvoch vedeckých prác, ktoré vraj spojil dokopy a ani poriadne nezazdrojoval. Zdroje sa nachádzajú len pri dvoch celkoch textov a pri tabuľkách, otázne je aj to, akým spôsobom pristúpil Matovič k vlastnej praktickej časti.

Podľa niektorých komentátorov je tým pádom ešte o niečo horší plagiátor ako Andrej Danko, ktorého rigorózka bola kompilátom piatich vedeckých prác.

Reakcie na kauzu Matoviča od koaličných aj opozičných politikov vrátane Roberta Fica, Richarda Rašiho či Jany Cigánikovej a taktiež oficiálne stanovisko školy si môžeš prečítať v tomto článku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

Domov
Zdieľať
Diskusia