Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2020, 10:37
Čas čítania 1:24
Martin Mičuda

Nissan Ariya je ambiciózny elektrický crossover, ktorý zaujme svojou technikou

Nissan Ariya je ambiciózny elektrický crossover, ktorý zaujme svojou technikou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://global.nissannews.com/en/releases/release-b78d73e58e44b31e28ca927dfa00076e" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">nissannews.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Na výber bude verzia s jedným aj dvoma elektromotormi.

Nissan má s výrobou elektromobilov dlhoročné skúsenosti, o čom svedčí najmä populárny Leaf. Japonská automobilka však momentálne zažíva vcelku komplikované obdobie. Predaje klesajú a firma masívne prepúšťa, preto v dobe rastúcej elektromobility musí rozširovať svoje elektrické portfólio. Na svet sa tak predral elektrický crossover Ariya, ktorý je prvým z množstva noviniek, ktoré chystá Nissan na budúci rok.

Novinka prichádza so svojským dizajnom, ktoré nadväzuje na estetické smerovanie najnovších modelov. Podobný štýl bude mať aj nový Qashqai, jeden z najúspešnejších Nissanov posledných rokov. Karoséria s pomaly klesajúcou čiernou strechou pripomína vozidlá typu kupé. Zaujímavosťou je, že okrem plnej LED-kovej technológie na oboch koncoch vozidla vložili 20 LEDiek aj do masky. Tie však budú dostupné len na niektorých trhoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia