Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2020, 8:45
Čas čítania 2:01
Viktor Kniš

Boris Kollár neodstupuje z postu predsedu parlamentu kvôli plagiátu diplomovky: Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Boris Kollár sa v piatok ráno vyjadril ku svojej veľkej kauze plagiátorstva.

Boris Kollár reagoval v piatok ráno na kauzu z posledných dní, ktorá sa týka jeho diplomovej práce. Tá je podľa zistení strany Spolu plagiátom. Údajne skopíroval viac ako 50 % práce v teoretickej časti,  pochybnosti boli aj praktickej časti. 

Boris Kollár neodstúpi z postu parlamentu

Predseda parlamentu ohlásil, že z postu ústavného činiteľa neodstúpi. Pred novinármi prečítal stanovisko Stredoeurópskej vysokej školy v Skalici, z ktorého vyplýva, že titul získal štandardným spôsobom. Poukázal aj na to, že by sa práca mala hodnotiť na základe pravidiel, ktoré platia v čase jej vzniku a obhajoby a je nekorektné posudzovať ju podľa nových dostupných nástrojov. Stanovisko vypracoval jeho školiteľ Jozef Mindaš. Podobnú argumentáciu použil aj Andrej Danko. 

Kollár: Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo

Novinárom ďalej ukazoval na tlačovej konferencii, ako zdrojoval literatúru podľa harvardského spôsobu. Poukázal na to, že má dve strany zdrojov. Výsledky práce školiteľa Mindaša vraj nezdrojoval, lebo mu to ako vedúci diplomovky dovolil. Zopakoval, že kontrola originality je štátna.

Domov
Zdieľať
Diskusia