Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2020, 9:47
Čas čítania 5:24
Viktor Kniš

TOP 10: Toto majú spoločné najlepšie slovenské rapové skladby prvej polovice roka 2020

TOP 10: Toto majú spoločné najlepšie slovenské rapové skladby prvej polovice roka 2020
HUDBA TOP 10
Uložiť Uložené

To najlepšie zo slovenského rapu zachránil aj #hot16challenge, o slovo sa však prihlásili aj raperi, ktorých sme v rebríčkoch dlhšie nemali a taktiež niekoľko nových mien.

Slovenskí raperi chytili v roku 2020 nový vietor do plachiet, mnohí cítia, že je čas pokúsiť sa dať rapovému žánru trochu iný nádych. Aj preto môžeme s čistým svedomím prehlásiť, že sme sa dočkali úspešných pokusov o inovácie, vďaka čomu má každý z top singlov v rebríčku charakteristické črty.  

 Ide o subjektívny výber redakcie a pripúšťame, že tvoj rebríček môže vyzerať úplne inak. Budeme radi, ak sa oň s nami podelíš v komentároch, alebo nám v kometnári povedz, v čom sa mýlime. 

Odporúčané
Najlepší slovenský rapový klip prvej polovice roka 2020 nemusel stáť tisícky eur, oveľa vzácnejší je nápad. Toto je 10 najlepších Najlepší slovenský rapový klip prvej polovice roka 2020 nemusel stáť tisícky eur, oveľa vzácnejší je nápad. Toto je 10 najlepších 25. júna 2020, 13:35

V prvom rade sme sa snažili riadiť tým, či sú tieto skladby hudobným prínosom, opäť sa však od klasického reprezent módu populárneho v posledných rokoch vraciame aj k lyrike, čo sa zdá byť ako nosný pilier aj do ďalších mesiacov. Zároveň ide o disciplínu, v ktorej má ešte veľa raperov rezervy, takže sme to mali o niečo jednoduchšie. 

10. BIGHORSE - UWAGA!

Člen Dogma Family síce začínal ako DJ a hudobný producent, dnes je však z neho aj plnohodnotný interpret, ktorý vydáva svoj prvý sólový projekt. Presne ako celá jeho crew, aj on sa prezentuje ako pankáč ktorý si povie, čo chce.  Neberie ohľad na to, či tým niekoho urazí alebo pobaví. Zároveň má zmysel pre humor a úderné texty, v ktorých si nedáva servítku pred ústa.

Bighorse ide na novinke s názvom Uwaga (po poľsky pozor) obzvlášť tvrdo, aj keď sme zvyknutí na to, že mu borovička dodáva silu pri tvorbe, odkedy ho poznáme. Emmu Drobnú vysmieva za to, že v minulosti povedala, že je Zem plochá a odkazuje aj na niekoľko civilných mien svojich kolegov.

Odporúčané
10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 2. septembra 2022, 15:30

Dalybove priezvisko je metaforou pre heroín a suverénne najviac nás dostal odkaz Myslíš, že zvieratá nefetujú? Pozrite sa všetci na straku. S veľkou pravdepodobnosťou ide o odkaz venovaný členovi Kontrafaktu Egovi. 

9. FOBIA KID - AIRFORCE 1

Fobia Kid po konflikte s Pouličným autorom tónov ešte vydal niekoľko skladieb. Potom si dal niekoľkomesačnú pauzu. Nezaháľal však a pracoval na nových veciach, z ktorých teraz vyskladal už aj plnohodnotný projekt. Síce sa dočkal kritiky za údajné kopírovanie animovanej superhrdinskej identity Travisa Scotta, hravo však zvládol krízovú komunikáciu a ako správny pankáč vysmial každého, kto s nim mal problém.

Aj na Fobikovi je cítiť snahu o hudobnú zmenu, zároveň však zachoval svoje charakteristické črty, drzosť a tvrdosť. Reprezent lyriku v tomto prípade postavil na tom, odkiaľ pochádza, aby aj menej znalý fanúšik pochopil, že pre neho niekedy neboli niektoré veci samozrejmosťou. 

Obzvlášť vydarený je výber speváckeho hosťa, o ktorom sme pred týmto trackom nepočuli. Maugli nemá zatiaľ žiadnu inú vlastnú tvorbu na internete, a tak patrí všetok kredit za jeho výber práve Fobia Kidovi. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85956 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý #hot16challenge podľa nás dopadol najlepšie a dočkáme sa aj jeho plnodohnotnej verzie
  • Ktorá skladba je podľa nás najlepšia za prvý polrok a ktorá jej konkuruje najviac
  • Ako sa darilo Rytmusovi a Egovi
  • Ktoré spojenie mladších a starších raperov nás potešilo najviac
Domov
Zdieľať
Diskusia