Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2020, 7:01
Čas čítania 0:49
Martin Mičuda

Range Rover oslavuje 50. výročie oslavným modelom odkazujúcim na slávnu minulosť

Range Rover oslavuje 50. výročie oslavným modelom odkazujúcim na slávnu minulosť
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/news/2020/06/range-rover-marks-50-years-all-terrain-innovation-and-luxury-exclusive-new-limited" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH RANGE ROVER
Uložiť Uložené

Edícia Fifty vznikne v takmer dvetisíc kusoch.

Land Rover má v roku 2020 dôvod na oslavy, pretože presne pred 50 rokmi prišiel na svet slávny Range Rover.

Pri tejto príležitosti nám preto britská automobilka servíruje špeciálnu edíciu súčasnej generácie, ktorá nesie prízvučný názov Fifty. Výrobca luxusných SUV tak odkazuje na slávnu minulosť oslavným vyhotovením, ktoré vznikne v obmedzenom počte 1970 kusov. 


Na tieto účely poslúži Range Rover v luxusnej výbave Autobiography s úpravami z divízie Special Vehicles Operations. Edícia Fifty vznikne v štyroch základných farbách – červená Rosello, sivá Carpathian, čierna Santorini a strieborná Aruba. Okrem tejto palety sa ale v obmedzenom počte ešte vyrobia kúsky v špecifickom zlatom, bielom či modrom laku Tuscan, čím značka naviaže na prvú generácia.

Range Rover oslavuje 50. rokov
Zdroj: media.landrover.com

Špecialitku na ceste rozoznáš aj vďaka špecifickým 22” dvojfarebným diskom, inak je ale exteriér totožný s “obyčajnými” vyhotoveniami. Samozrejme, ak neberieme do úvahy pár plakiet Fifty. Tie sa objavia aj v luxusnom interiéri, ktorý do väčšinovej miery reprezentuje zákazníkove predstavy – individualizáciám sa v prípade modelov z dielne SVO medze nekladú.

 
Zaujímavosťou je, že Land Rover neobmedzil oslavnú edíciu na type karosérie či pohonnej jednotke. Zákazník si preto môže zvoliť štandardné alebo predĺžené vyhotovenie, rovnako tak benzínový, naftový či plug-in hybridný pohon. Cenové relácie doposiaľ špecifikované neboli, k prvým zákazníkom sa ale novinka dostane ešte tento rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia