Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. júna 2020, 9:35
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Obľúbené Santa Fe prešlo veľkým faceliftom. Nová je maska, palubovka, podvozok i hybridné motory

Obľúbené Santa Fe prešlo veľkým faceliftom. Nová je maska, palubovka, podvozok i hybridné motory
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-motor-reveals-the-new-santa-fe/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Vlajková loď Hyundaiu v Európe príde na trh v poslednom štvrťroku.

Ako sme avizovali v závere mája, okrem modernizovanej 5-ky od BMW prichádza aj ďalší očakávaný facelift. Ide o Hyundai Santa Fe, obľúbené aj na Slovensku. Kórejská automobilka si totiž už po dvoch rokoch od predstavenia štvrtej generácie veľkého SUV pripravila naozaj rozsiahlu modernizáciu

S prižmúrením oka by sa dalo povedať, že ide dokonca o novú generáciu, najmä preto, že novinka stojí na úplne novej platforme

Zásadnou zmenou prešla najmä čelná časť, ktorá je ešte extravagantnejšia než doteraz. Môže za to podstatne širšia maska s netradične rozdelenými svetlami. Tie sú už len v dvoch poschodiach, grafika plne LED-kovej technológie je ale ešte členitejšia – denné svietenie má tvar písmena T.

Hyundai Santa Fee
Zdroj: www.hyundai.news

Nemenej nápadité tvary sa nachádzajú aj vzadu. LED-kové svetlá majú nielen novú grafiku, ale už sú aj opticky prepojené svietiacim pásom. Inak tvarované sú aj nárazníky a do ponuky pridali aj nové dizajny až 20" kolies. Vynovené Santa Fe je zároveň prvým modelom značky, ktoré dostane akýsi luxusný paket – spodná časť nárazníkov, blatníky či prahy budú vo farbe karosérie a pribudne ešte početnejšie zastúpený chróm či špecifické disky.

Veľké zmeny sú aj v interiéri. Novinkou je vyšší stredový tunel, kde by si už tradičnú páku prevodovky hľadal márne. Miesto nej tam sú len tlačidlá, keďže fyzické riešenie nahradil systém shift-by-wire. Vďaka tomu pribudlo viac odkladacích miest a nové zoskupenie tlačidiel s voličom jazdných režimov Tarrain Mode – Sand, Snow, Mud, Eco, Comfort, Sport a Smart.

Obľúbené Santa Fe prešlo veľkým faceliftom. Nová je maska, palubovka, podvozok i hybridné motory
Zdroj: www.hyundai.news

 

Nový je aj väčší, až 10,25" dotykový displej infotainmentu či plne digitálne 12,3" budíky. Tlačová správa upozorňuje na fakt, že všetky materiály, s ktorými príde posádka do kontaktu sú mäkčené.

Čo sa motorizácie týka, nateraz je Hyundai ešte skúpi na slovo. Nová podvozková platforma má zaručiť lepší komfort, zároveň ju prispôsobili hybridnému pohonu. Nové Santa Fe je totiž prvým vozidlom značky Hyudai v Európe, ktoré sa bude predávať s novými hybridnými pohonmi generácie smartstream. Viac sa dozvieme v závere roka, keď novinka vstúpi na trh.

Domov
Zdieľať
Diskusia