Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2020, 11:24
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

Donald Trump podpísal nariadenie, ktoré sociálnym sieťam sťaží kontrolu a overovanie jeho vyhlásení

NEWS DONALD TRUMP TWITTER USA
Uložiť Uložené

Ide o reakciu na prezidentov spor so spoločnosťou Twitter.

Americký prezident Donald Trump podpísal výkonné nariadenie, ktoré podľa BBC cieli priamo proti sociálnej sieti Twitter, ale aj Facebooku a iným podobným službám. 

Trump sa s Twitterom dostal do sporu po tom, ako služba na základe jasných dôkazov označila jeho výroky o možných dôsledkoch hlasovania poštou v nadchádzajúcich prezidentských voľbách ako nepravdivé či zavádzajúce.  

Odporúčané
Twitter označil Trumpov status za klamstvo a ponúkol dôkazy. Prezident sa však dožaduje práva na slobodu prejavu Twitter označil Trumpov status za klamstvo a ponúkol dôkazy. Prezident sa však dožaduje práva na slobodu prejavu 27. mája 2020, 13:56

Regulačné úrady dostávajú vďaka nariadeniu možnosť právne stíhať sociálne siete za spôsoby, akým kontrolujú a prípadne vymazávajú obsah, ktorý považujú za nevhodný a proti vlastným podmienkam používania. 

Predpokladá sa však, že Trumpove nariadenie bude na viacerých úrovniach právne napadnuté. Právni experti totiž tvrdia, že podobnú zásadnú zmenu musí odsúhlasiť Kongres. Podľa nariadenia by sociálne siete nemohli príspevky používateľov editovať, je však sporné, či je doplnenie informácie pod status pozmenením príspevku, alebo nie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia