Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2020, 9:38
Čas čítania 0:36
Adam Novosad Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 35 nových pacientov nakazených koronavírusom

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Aktuálne čísla za štvrtok.

Krízový štáb zverejnil aktuálne dáta o koronavíruse na Slovensku. Počas stredy pribudlo 35 nových nakazených, celkový počet pacientov od začiatku epidémie tak dosiahol číslo 1 360

Včera otestovali 3840 vzoriek v laboratóriách. Nejde o rekordný počet testov za jediný deň, ale už necelý týždeň testujeme denne viac ako 2000 vzoriek, pričom 22. apríla sme otestovali viac ako 4700 odberov.

Odporúčané
KORONA UPDATE: Ústne maturity na Slovensku nebudú. Ryanair nechce lietať, ak budú platiť nové pravidlá KORONA UPDATE: Ústne maturity na Slovensku nebudú. Ryanair nechce lietať, ak budú platiť nové pravidlá 23. apríla 2020, 20:12

Udržiavame si tak počet testov prevyšujúci hranicu 3000 denne, čo bol aj pôvodný cieľ nastupujúcej vlády Igora Matoviča, ktorá sa vedenia krajiny chopila pred viac ako mesiacom. Za celé obdobie pandémie sme na Slovensku otestovali 61 261 vzoriek.

Od 19. apríla počet nových nakazených každým dňom mierne stúpal, a tak dnešný prírastok vo výške 35 nových nakazených vykazuje známky optimizmu oproti včerajšku, keď pribudlo až 81 nových pacientov. Ochoreniu COVID-19 u nás k dnešnému dňu podľahlo 17 ľudí. Celkovo sa už vyliečilo 355 ľudí. 

V nemocniciach je hospitalizovaných 222 ľudí. Tento počet však v posledných dňoch klesá, najnovšie Národné centrum zdravotníckych informácií uvádza, že hospitalizovaných pacientov nám na Slovensku ubudlo 43.

Domov
Zdieľať
Diskusia