Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2020, 19:55
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Igor Matovič šíri nepotvrdenú informáciu o opatrovateľoch z domova dôchodcov: Mohli zatajiť, že prišli z Talianska, tvrdí premiér

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič sa so sociálnymi sieťami zblížil za posledný týždeň veľmi intenzívne.

Igor Matovič na Facebooku kritizuje zamestnancov domova dôchodcov, ktorí podľa neho mohli nakaziť 42 klientov z Domova sociálnych služieb Pezinok aj napriek tomu, že zatiaľ nie je potvrdený zdroj nákazy. Sociálnu sieť využil na to, aby sa verejne opýtal, aký je spravodlivý trest pre človeka, ktorý opatruje starých a zatají cestovateľskú anamnézu. Aj keď zatiaľ nie je zrejmé, či bol niektorý z opatrovateľov, ošetrovateľov alebo iný personál v Taliansku, premiér použil v otázke práve tento príklad. 

„Na čo by boli dobré všetky tie manévre celého Slovenska a strádanie ľudí, ak takto trestuhodne by sme si dokázali všetko pokaziť a ohroziť život tých najbezbrannejších?“ pýta sa ďalej, aj keď zatiaľ nie je zrejmé, čo trestuhodné pracovníci v pezinskom Domove sociálnych služieb spravili.

Až v závere ako „posledné slová“ predseda vlády dodal, že župan aktuálne vylúčil v pezinskom prípade podozrenie, že nákaza pochádza od opatrovateľky. „Keďže noví klienti v týchto zariadeniach sú zväčša ľudia pochádzajúci z akejsi domácej karantény, ich najväčším ohrozením sú paradoxne ľudia, ktorí sa o nich starajú - buďme, prosím, mimoriadne opatrní. Ďakujem zároveň všetkým opatrovateľom za starostlivosť, ktorú svojim klientom venujú,“ napísal premiér. 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia