Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2020, 16:24
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Svetovým autom roka sa stala najväčšia Kia v histórii. Najkrajšie auto na svete má Mazda

Svetovým autom roka sa stala najväčšia Kia v histórii. Najkrajšie auto na svete má Mazda
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.kiamedia.com/us/en/models/telluride/2020/gallery" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">kiamedia.com</a>
TECH WCOTY
Uložiť Uložené

Anketa World car of the year spoznala výsledky pre rok 2020.

Po víťazovi európskej ankety Auto roka 2020, ktorého sme spoznali v marci, v týchto dňoch prišlo na rad vyhlásenie výsledkov v celosvetovom merítku. O tohtoročnom víťazovi ankety Svetové auto roka 2020 (WCOTY) rozhodovala 86-členná porota motoristických novinárov z 24 krajín sveta. 


Z finálovej trojky, v ktorej bola až dvakrát zastúpená Mazda (3 a CX-30), napokon titul pre tento rok získava vskutku prekvapivo Kia Telluride. Úplne nový model značky, ktorý zastupuje vôbec najväčšiu Kiu v histórii, získal priazeň najmä vďaka zaujímavému dizajnu a veľkolepej vnútornej priestrannosti a praktickosti. Telluride totiž vo svojom interiéri pojme až 8-člennú posádku.

Domov
Zdieľať
Diskusia