Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 10:16
Čas čítania 0:39
Tímea Krauszová

107-ročná babička sa vyliečila z koronavírusu. Rodina si myslela, že ju už nikdy neuvidia, potom prišla radostná správa

NEWS
Uložiť Uložené

Holanďanka je oficiálne vyliečená.

Cornelia Ras má 107 rokov a žije v Holandsku v jednom zo zariadení pre seniorov. Keď sa jej rodina dozvedela, že má pozitívny výsledok na testy na Covid-19, mysleli si, že ju už nikdy neuvidia. V pondelok však prišla radostná správa o jej vyliečení.

Nakazila sa v kostole

Babička navštívila nedeľnú omšu, ktorú miestne média označujú za ohnisko nákazy v domove dôchodcov. O desať dní neskôr mala príznaky, zvýšenú teplotu, začala kašľať, sama nemohla uveriť tomu, keď testy potvrdili, že má Covid-19. Len deň predtým oslávila svoje 107. narodeniny.

Odporúčané
10 vecí, ktoré ti už lezú na nervy, keď musíš nosiť rúško 10 vecí, ktoré ti už lezú na nervy, keď musíš nosiť rúško 7. apríla 2020, 16:22

So svojou rodinou si pravidelne volá a dlhé chvíle vypĺňa počúvaním audiokníh. Aktuálne sú všetci obyvatelia domovu dôchodcov v izolácii, nakazených tam je 41 ľudí a dvanásti už zomreli.

Domov
Zdieľať
Diskusia