Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2020, 17:26
Čas čítania 1:18
Tímea Krauszová

Kúsok mágie z Rokfortu aj u teba doma: Audiokniha Harry Potter a Kameň mudrcov je dostupná online zadarmo

NEWS HARRY POTTER KNIHY
Uložiť Uložené

#ostandoma

Audible, aplikácia pre audioknihy od svetovej firmy Amazon, nedávno zverejnila zoznam niekoľkých audiokníh, ktoré sú teraz dostupné zadarmo.

Urobili tak v rámci snahy podporiť ľudí, ktorí teraz musia ostávať doma a izolovať sa s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Knihy sú načítané vo viacerých jazykoch: v angličtine, čínštine, francúzštine, nemčine, taliančine aj španielčine a sú voľne dostupné na streamovanie na webe, tablete alebo mobile.

Len nedávno však potešili fanúšikov čarodejníckeho sveta Harryho Pottera, pretože na zoznam pribudla aj prvá anglická audiokniha bestselleru. Nepotrebuješ žiadne členstvo, no tí, ktorí už Audible majú, si zdarma teraz môžu v angličtine vypočuť aj Rozprávky  Barda Beedla. Tie narozprávali hviezdy Fantastických zverov, medzi nimi aj Jude Law.

Darček pre fanúšikov v každom veku

Zmenu ohlásil oficiálny fanúšikovský portál Wizarding World, ktorý okrem audioknihy zdarma sprístupnil aj e-knihy vo viacerých jazykoch (vrátane češtiny). Je to prvý z plánovaných krokov, ako spríjemniť rodičom a deťom karanténu. Priznajme si však, že aj mnohí dospeláci sa tešia z nových materiálov o Potterovi.

Audioknihu v angličtine narozprával britský herec a humorista Stephen Fry, jeho verzia bola doteraz najmä v Spojených štátoch priam nedostatkovým tovarom, pretože tam sa propagovala americká verzia knihy. Zadarmo si ju však môžeš vypočuť aj ty, a to nielen po anglicky, ale aj v ďalších jazykoch. Nielenže si tým precvičíš cudzí jazyk, ale nanovo prežiješ prvý rok na Rokforte s Harrym a jeho priateľmi.

Odporúčané
KVÍZ: Nevieš, ktorú knihu si prečítať? Odpovedz na otázky a my ti vyberieme knihu na mieru KVÍZ: Nevieš, ktorú knihu si prečítať? Odpovedz na otázky a my ti vyberieme knihu na mieru 7. apríla 2024, 13:00

Audioknihy sa na Slovensku zatiaľ netešia až takému úspechu ako v zahraničí, avšak sú skvelým spôsobom, ako si spríjemniť dlhé chvíle doma. Predsa len, čo iné budeme robiť, ak nie prežívať príbehy iných, sledovať seriály alebo čítať knihy? Túto si môžeš pre zmenu vypočuť.

Si veľký fanúšik Harryho Pottera? Vyskúšaj si náš fakt ťažký kvíz vytvorený najmä pre tých, ktorí čítali aj knihy.

Odporúčané
KVÍZ: 15 ťažkých otázok o Harrym Potterovi, na ktoré poznajú správnu odpoveď len niektorí fanúšikovia KVÍZ: 15 ťažkých otázok o Harrym Potterovi, na ktoré poznajú správnu odpoveď len niektorí fanúšikovia 29. februára 2020, 9:15
Domov
Zdieľať
Diskusia