Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2020, 13:08
Čas čítania 1:33
Peter Puterka

Prežívajú vďaka svojim fanúšikom: Obchod s prírodnou kozmetikou Bio-Way zatvoril kamennú prevádzku, aj keď nemusel

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Máme pre teba tip, ak chceš podporiť lokálnu prevádzku a nakúpiť prírodnú a ekologickú kozmetiku.

Tento článok vznikol v rámci kampane #VDAKATEBE. Refresher rozdá 100 000 eur v podobe inzercie zadarmo malým podnikateľom, ktorí to najviac potrebujú.

Kampaň #VDAKATEBE môžeme realizovať vďaka predplatiteľom REFRESHER+, ak ju chceš podporiť, predplatné si môžeš zakúpiť tu. Návod, ako poslať tip na prevádzku, nájdeš tu

Sú to najmä malé podniky, často odstrihnuté od príjmu, ktoré musia v dobe pandémie hľadať nové cesty ku svojim zákazníkom. Obchod s prírodnou kozmetikou Bio-Way mohol síce ako drogéria ostať naďalej otvorený, jeho majitelia sa však pre bezpečnosť svojich zákazníkov rozhodli kamennú prevádzku zatvoriť. Ako v tomto čase pokračujú?

Bio-Way vznikol ako e-shop. Po dvoch rokoch fungovania sa jeho majitelia rozhodli rozrásť o kamennú predajňu v Banskej Bystrici a byť tak bližšie k zákazníkom. Pretože ekológia a osveta je pre majiteľov naozaj dôležitá, začali organizovať prednášky a workshopy. Ako hovorí jej zakladateľ, Zuzana Ľuptáková, „zmyslom Bio-Way je aj edukovať ľudí v oblasti prírodnej kozmetiky a poukázať na to, čo obsahuje tá bežne dostupná,“.

Kamenú prevádzku zatvorili, aj keď nemuseli. Obchod s prírodnou kozmetikou Bio Way prežíva vďaka svojim fanúšikom
Zdroj: Bio-Way.sk

Sortiment je preto orientovaný na ekológiu, udržateľnosť a minimalizáciu odpadu. Nájdeš v ňom mnoho kategórií, od starostlivosti o telo, po produkty pre domácnosť. Zmeníš nimi životný štýl, nielen jednu časť svojej rutiny, ako napríklad umývanie riadov. Nájdeš tu ekologický včelobal na potraviny, sieťovku na nákupy, ale aj 100% prírodný prostriedok na pranie. 

Včelobal
Včelobal Zdroj: Bio-Way

„Záleží nám, aby zákazníci vedeli, že sa o nich starajú reálne osoby so zanietením a nadšením a nie iba e-shop. Záleží nám, aby sa u nás cítili dobre, aby mali radosť pri otváraní svojho balíčka a s nadšením sa k nám vracali,“ dodáva Zuzana.

Kamenú prevádzku zatvorili, aj keď nemuseli. Obchod s prírodnou kozmetikou Bio Way prežíva vďaka svojim fanúšikom
Zdroj: Bio-Way.sk

Ostali otvorení online

Počas koronavírusu prevádzku v Banskej Bystrici zatvorili, obchod však funguje naďalej ako e-shop. E-shopové objednávky síce stúpli, no nevyrovnajú stratu obchodu. Aj preto svoju aktivitu presúvajú na sociálne siete. „Radíme, aké výrobky sú najvhodnejšie, ako podporiť imunitu, nestresovať sa. Zároveň poukazujeme na to, ako je v tejto situácii dôležité myslieť na malých podnikateľov a podporovať malé firmy,“ hovorí Zuzana. Toto je ich plán prežiť neľahké obdobie. Koľko presne bude trvať nevedia, no spoliehajú sa na fakt, že ich zákazníci neprestanú žiť ekologický a budú naďalej potrebovať udržateľné výrobky. Ako im v tom môžeš pomôcť a podporiť ich? 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bio-Way SK (@biowaysk),

V tejto situácii sú v obchode ešte viac vďační za každú objednávku. Ak si fanúšikom prírodnej kozmetiky a ekologickej drogérie, určite v jej sortimente nájdeš niečo, čo sa ti bude hodiť. Prírodnú kozmetiku ti doručia priamo k dverám a to kdekoľvek na Slovensku.   

Domov
Zdieľať
Diskusia