Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 12:24
Čas čítania 1:05
Vl Mi

Majiteľ cestovky Bubo Fellner sa ospravedlnil za video, v ktorom vyzýval, aby sme odcestovali do teplých krajín

NEWS CESTOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko si teraz podľa jeho slov prechádza ťažkým obdobím, zasahuje všetky oblasti.

Pred vyše týždňom sa šéf známej slovenskej cestovnej kancelárie Bubo zviditeľnil kontroverzným videom. Ľuboš Fellner nabádal, aby si cez jeho spoločnosť Slováci zakúpili letenky a vycestovali do teplých krajín, pretože nový typ vírusu neznáša teplo. Tento fakt však ničím nepodložil, zatiaľ nie je jasné, aký efekt má teplo na nový koronavírus.

Fellner tvrdil, že opatrenia, ktoré Slovensko zavádza, nebudú funkčné a exponenciálne bude stúpať počet nakazených a mŕtvych. Vo štvrtok vydal video, v ktorom sa za predošlé výstupy ospravedlňuje.

Odporúčané
Riaditeľ slovenskej cestovnej kancelárie šíri strach z koronavírusu, aby zarobil Riaditeľ slovenskej cestovnej kancelárie šíri strach z koronavírusu, aby zarobil 10. marca 2020, 8:43

Slovensko si teraz podľa jeho slov prechádza ťažkým obdobím, zasahuje všetky oblasti. „Nikdy mi nenapadlo, že sa niečo také môže stať. Prihováram sa preto, že mediálnou udalosťou číslo 1 sa stali moje dve nešťastné videá,“ vraví vo videu.

„Nechcem rozoberať, ako som to myslel, určite nebolo v mojom záujme deliť Slovákov, ktorí zomrú a na tých, ktorí prežijú. Keď som si znova videá pustil, pochopil som, že to bolo strašné. Nemôžem svoje slová vziať späť, ale rád by som sa úprimne ospravedlnil,“ pokračuje.

Vychádzal zo svojich skúseností. Choroby už vo svete boli a nakoniec sa „nič neudialo“. Myslel si, že aj teraz to prejde a všetko sa upokojí. Mýlili sa nielen on, ale všetci, no on sa vyjadril najprudšie a dostal za to aj adekvátnu odozvu.

„Spravil som chybu a musím znášať konsekvencie.“ Bubo podľa neho nie je len on, ale aj mnoho šikovných a mladých ľudí, preto z mediálneho priestoru odchádza. „Verím, že nebudú takí hlúpi ako ja.“

Na záver vychválil prácu zdravotníkov a chce pozvať 30 lekárov na dovolenku, keď to celé skončí. Zaslúžili by si to podľa neho všetci. „Aspoň 30 lekárov, aby si oddýchli. Držte sa, sme v tom všetci a verím, že koronu spoločne prekonáme,“ zakončil.

Domov
Zdieľať
Diskusia