Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2020, 2:19
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Igor Matovič už telefonoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, dohodli si stretnutie

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Igor Matovič už rozbehal svoj iPhone a môže telefonovať.

Krátko po zverejnení výsledkov z exit pollov Igor Matovič povedal, že si zablokoval telefón a nie je možné sa mu dovolať. Dodal, že bude musieť počkať niekoľko desiatok minút, aby mohol znovu zadať kód. Telefón sa mu podarilo naštartovať a už si volal aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

Z jeho slov vyplýva, že by sa mohli stretnúť už v pondelok alebo v utorok, zatiaľ však nie je zrejmé, či sa tak skutočne stane. Matovič ďalej dodal, že mal neprijaté hovory aj od ďalších lídrov strán, menovite spomenul Andreja Kisku. Podľa jeho slov by lídri opozície mali prísť do Trnavy, kde by mohli v nedeľu rokovať o možnej budúcej koalícii. 

Priebeh volebnej noci sledujeme NAŽIVO v tomto článku.

Odporúčané
Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane 29. februára 2020, 22:00

Igor Matovič drží palce koalícii PS/Spolu, potrebujú totiž aspoň 7 percent na to, aby sa dostali do parlamentu. Po sčítaní štvrtiny slovenských okrskov sa blížia k 5 percentám.  Na otázku, ktoré rezorty by hnutie chcelo ovládnuť odpovedal takto: „Ak by sme finálnu možnosť mali, keďže sme bojovníci proti korupcii, ministerstvo vnútra je priestor na to, aby sme mohli mafiánom klepnúť po prstoch."

Za rastom extrémistickej ĽSNS vidí doterajšiu koalíciu: „Hrádza proti extrémizmu, čo tu pred 4 rokmi vznikla, čo bola výhovorka Bugára, preto musel ísť so Smerom. Mne to pripadalo tak, že im tu rástlo nejaké strašidlo, proti ktorému museli bojovať. A Kotleba na to naberal.“

 

Domov
Zdieľať
Diskusia