Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2020, 9:07
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Spevácky zbor z Michaloviec sa vrátil z Kórey, kvôli koronavírusu musí 40 členov zostať v izolácii

NEWS
Uložiť Uložené

Hygienici nechcú situáciu podceniť, aj keď žiadny zo Slovákov nepociťuje príznaky koronavírusu.

40-členný slovenský ľudový zbor Pro Musica Magnólia z Michaloviec sa vrátil z týždňovej cesty do Južnej Kórey, kvôli čomu teraz musia všetci účastníci zájazdu absolvovať 14-dní v karanténe, informuje v reportáži TV Markíza. 29 žiakov a 11 učiteľov v ázijskej krajine absolvovalo dôležité medzinárodné sympózium na ostrove Jeju.

Hygienici podľa dostupných informácií zatiaľ nezistili možné príznaky nebezpečného koronavírusu u žiadneho z cestujúcich, aj napriek tomu považujú za bezpečné, aby členovia zboru strávili najbližšie dva týždne v domácej izolácii. Počas tohto času ich budú odborníci monitorovať, resp. v prípade, že sa u nich objaví kašeľ či horúčka, mali by kontaktovať lekára. Karanténa zatiaľ nie je potrebná. 

Odporúčané
Koronavírus začal zabíjať v Európe. Viacero nových prípadov nákazy pribudlo v Taliansku Koronavírus začal zabíjať v Európe. Viacero nových prípadov nákazy pribudlo v Taliansku 22. februára 2020, 10:13

Práve Ázia je epicentrom nákazy nebezpečným vírusom a podľa najnovších informácií už destinácia Michalovčanov – Južná Kórea – zaznamenala len v pondelok viac ako 150 nových prípadov nákazy. Ochorenie v porovnaní s chrípkou zasahuje intenzívnejšie dolné dýchacie cesty a šíri sa aj vzduchom.

Domov
Zdieľať
Diskusia