Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 16:28
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Lady Gaga kritizuje fanúšikov, že neplatia za jej hudbu. Použila pri tom fotku chránenú autorskými právami, za ktorú nezaplatila

HUDBA LADY GAGA
Uložiť Uložené

Lady Gaga zverejnila na Twitteri obrázok z fotobanky Shutterstock, za ktorý však nezaplatila. Paradoxne, chcela tak kritizovať ľudí, ktorí kradnú hudbu.

Nedávno sa na verejnosť dostala nová skladba od Lady Gaga s názvom Stupid Love, nie však oficiálnou cestou. Speváčka v tejto súvislosti kritizovala fanúšikov, ktorí ju počúvali aj napriek tomu, že si boli vedomí toho, že išlo o únik.

Za takých okolností autorovi skladby neprináleží žiadny príjem a neexistuje možnosť monetizovať ju. Svoje znepokojenie vyjadrila Gaga na Twitteri, použila pri tom však fotografiu znázorňujúcu anonyma počúvajúceho hudbu z platenej fotobanky známeho prevádzkovateľa Shutterstock.

Namiesto toho, aby si ju kúpila, stiahla ju z vyhľadávača obrazov aj s vodoznakmi. Rovnako, ako ona nedostala peniaze za svoju skladbu, ani autor fotografie v tomto prípade nedostal peniaze za svoju tvorbu. Jej protiprávne konanie si nevšimli len fanúšikovia, ale aj samotná spoločnosť, ktorá je majiteľom, resp. spolumajiteľom práv na predmetnú snímku. 

 „Aj my sme radi, keď umelci dostávajú zaplatené za svoju tvorbu. Tu je link na tvorbu fotografa, kde si môžete zakúpiť práva na fotku vo vysokej kvalite,“ napísal správca účtu fotobanky na Twitteri. 

Odporúčané
Drag Queen Kar’Ma: Kvôli dragu nie som v kontakte so svojou rodinou, no Kar’Ma je časť mňa (Dokumentárna reportáž) Drag Queen Kar’Ma: Kvôli dragu nie som v kontakte so svojou rodinou, no Kar’Ma je časť mňa (Dokumentárna reportáž) 8. júla 2022, 10:30

Lagy Gaga svoj pôvodný Tweet nevymazala, ľuďom tak nechala priestor na početnú kritiku, ktorá sa podľa očakávaní dostavila. 33-ročná speváčka sa v posledných rokoch preslávila hlavne vďaka filmu A Star Is Born, novým albumom sa naposledy o slovo prihlásila ešte v roku 2016. 

Domov
Zdieľať
Diskusia