Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 12:16
Čas čítania 1:41
Tímea Krauszová

Netflix chce Harryho a Meghan do seriálu. Peniaze by sa im zišli, chcú vrátiť 2,4 milióna, ktoré minuli na rekonštrukciu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Manželský pár si bude musieť nájsť prácu, aby vykryli všetky svoje výdaje.

Členovia kráľovskej rodiny Harry a Meghan začiatkom tohto roka oznámili, že sa vzdávajú pozície popredných členov kráľovskej rodiny a chcú sa stať finančne nezávislými. Okrem toho, že si teraz hľadajú prácu, však budú naďalej dostávať peniaze od princa Charlesa a zostávajú aj bývať vo svojom sídle Frogmore Cottage. Nedávno ho rekonštruovali za štátne peniaze, ktoré chcú v plnej výške vrátiť.

Odporúčané
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa vzdávajú povinností členov kráľovskej rodiny Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa vzdávajú povinností členov kráľovskej rodiny 9. januára 2020, 7:30

Z čoho budú žiť?

Obaja prišli o verejné dotácie, ktoré dostávali vďaka svojej pozícii v kráľovskej rodine. Tie však podľa ich oficiálnej webstránky vykrývali iba 5 % ich výdajov. Až 95 % pokryli peniaze od princa Charlesa. Keďže sa momentálne usilujú o finančnú nezávislosť, v prvom rade sa chcú „zbaviť“ tých piatich percent.

Po novom budú podľa BBC naďalej dostávať peniaze od princa Charlesa, v minulosti išlo približne o sumu 2,5 milióna libier ročne, britskí reportéri nevedia, či sa suma zmení. Vo svojom sídle v Anglicku môžu zostať, budú však musieť platiť nájomné, výška zatiaľ nie je známa.

V spojitosti so sídlom majú ešte ďalšie výdaje. Nedávno ukončili rekonštrukciu za 2,4 milióna libier, ktorú zaplatili britské dane. Túto sumu chcú v budúcnosti vrátiť. Na oficiálnom webe sa tiež vyjadrili, že chcú všetky svoje cesty a výdaje pokrývať z vlastných peňazí a nie z peňazí daňových poplatníkov. Podľa BBC to znamená, že si budú musieť nájsť „normálnu“ prácu.

Meghan sa už usiluje o niekoľko úloh, naposledy prijala ponuku od Disney, avšak peniaze šli priamo na pomoc charitatívnej organizácii Elephants Without Borders. Harry spolupracoval s Oprah na novom dokumente o duševnom zdraví pre Apple+. Stále to však nestačí.

Nový príjem by mohla priniesť napríklad spolupráca s Netflixom. Podľa Deadline sa šéf pre obsah streamovacej spoločnosti Ted Sarandos vyjadril, že by mal o takúto spoluprácu záujem.

Išlo by o účinkovanie v seriáli The Crown, ktorý už má za sebou tri série a pripravujú ešte tri. Seriál sleduje život a panovanie kráľovny Alžbety II. a práve Harry a Meghan by sa do seriálu hodili. „Či by som mal záujem? Áno, samozrejme,“ odpovedal Sarandos na otázku, či by ex-kráľovský pár mohol v seriáli účinkovať.

Tým, že sa začiatkom januára vzdali svojich popredných pozícií, prichádza Harry aj o veliteľský post v námorníctve a obaja prišli o povinnosti zastupovať kráľovnú pri verejných vystúpeniach. Naďalej držia záštitu nad 16 projektmi vrátane Národného divadla či rugby futbalovej ligy (RFL), sú to však charitatívne projekty.

Po spustení tohto nového experimentálneho modelu fungovania kráľovskej rodiny už nebudú môcť používať tituly „kráľovská výsosť“, Harry si však naďalej nechá titul princ, s ktorým sa narodil, a ostáva mu aj dedičné právo na trón.

Podľa oficiálneho vyhlásenia kráľovnej bude nový model fungovania v platnosti od jari 2020. 

Odporúčané
Harry a Meghan už nesmú používať tituly „kráľovská výsosť“. S kráľovnou uzavreli dohodu Harry a Meghan už nesmú používať tituly „kráľovská výsosť“. S kráľovnou uzavreli dohodu 19. januára 2020, 9:16
Domov
Zdieľať
Diskusia