Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2020, 12:06
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

USA zaútočí na 52 strategických a kultúrnych iránskych cieľov, ak sa pokúsia pomstiť zabitého generála, vyhráža sa Donald Trump

NEWS DONALD TRUMP IRÁN
Uložiť Uložené

Americký prezident prostredníctvom Twitteru varuje Irán, aby sa nepokúšal pomstiť Solejmáního zabitie.

Donald Trump pokračuje v tvrdých slovách smerom k Blízkemu východu aj po tom, čo vydal rozkaz na zabitie jedného z najkľúčovejších ľudí v Iráne, ktorého mnohí uznávali viac ako samotného vodcu. Kým experti odhadujú, že by mohli iránske vojská čoskoro zasiahnuť a otázkou je len to, kedy a kde, americký prezident prichádza s ďalším varovaním na svojom Twitteri. 

V rozsiahlom príspevku upozorňuje, že ak sa Irán pokúsi o pomstu za zabitie veliteľa Solejmáního, Spojené štáty sú pripravené na „veľmi rýchlu a veľmi tvrdú“ odpoveď.

Odporúčané
Irán chce pomstu, Trump tvrdí, že chcel vojnu zastaviť. Zabitie generála podľa expertov útoky prinesie, otázne je, kedy a kde Irán chce pomstu, Trump tvrdí, že chcel vojnu zastaviť. Zabitie generála podľa expertov útoky prinesie, otázne je, kedy a kde 4. januára 2020, 11:54

Podľa slov Trumpa USA vybralo 52 iránskych cieľov, na ktoré okamžite zaútočia, ak zaregistrujú, že chcú Iránci spraviť ofenzívny krok. Má ísť o rôzne kultúrne a strategické ciele a ani číslo 52 nie je náhodné – ide o symboliku, keďže Trump sa chce pomstiť za 52 amerických rukojemníkov, ktorých Irán zadržal pred mnohými rokmi. 

Americký prezident ukončil príspevok slovami, že jeho krajina už nebude trpieť žiadne ďalšie hrozby zo strany Blízkeho východu. Zatiaľ ide podľa neho o varovania, ktoré by si mal zobrať Irán k srdcu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia