Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2019, 19:25
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

USA zvyšujú vek, od ktorého si môžeš legálne zapáliť, z 18 na 21 rokov. Dôvodom je rastúci počet úmrtí po fajčení e-cigariet

NEWS USA
Uložiť Uložené

Za posledný rok na choroby spojené s vapingom zomrelo 39 ľudí. Nemocnice však prijali až 2 506 pacientov.

V USA sa tento rok po sérii náhlych úmrtí a zdravotných komplikácií rozpútal boj proti vapinguelektronickým cigaretám. Do hľadáčika zákonodarcov sa dostali hlavne ochutené náplne (e-liquidy) a náplne s prímesou CBD, teda kanabinoidov. 

Odporúčané
Ľudia v USA umierajú, dôvodom je zrejme vapovanie problematických náplní. Ako je na tom Slovensko a sú e-cigarety nebezpečné? Ľudia v USA umierajú, dôvodom je zrejme vapovanie problematických náplní. Ako je na tom Slovensko a sú e-cigarety nebezpečné? 27. októbra 2019, 10:16

Platí, že za nástupom dýchacích problémov má byť acetát (zlúčenina) vitamínu E, ktorá sa pridáva do ochutených náplní, no zároveň sa zvyčajne nevyskytuje v tých čistých. 

É-čko je bežne prímesou rôznych kozmetických produktov a jedál, informuje Engadget. Pred nástupov elektronických cigariet sme ale netušili o jeho nežiadúcich účinkoch pri inhalovaní. Dôkazom má byť štúdia, v rámci ktorej našli vitamín E po výplachu priedušiek až 49 z celkovo 51 pacientom postihnutých chorobou EVALI, ako sa tomuto novému ochoreniu pľúc spojenému s vapingom začalo prezývať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia