Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2019, 10:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Festival Grape prinesie poslednýkrát na piešťanské letisko Yung Leana, Foals aj legendu D'n'B

REFRESHER
Uložiť Uložené

Organizátori festivalu Grape príjemne prekvapili multižánrovou nádielkou, v rámci ktorej si na svoje príde naozaj každý.

Festival Grape sa v roku 2020 predstaví na piešťanskom letisku definitívne poslednýkrát, potom si bude musieť nájsť nové pôsobisko. Prípravy ďalšieho ročníka sa už intenzívne začali a organizátori predstavujú prvé obrovské mená, ktoré 7. a 8. augusta na pódiách pod holým nebom vystúpia. Opäť mysleli aj na to, aby bol program žánrovo rozmanitý a zároveň dbali na selekciu mien, ktoré svoj odbor zodpovedne zastupujú už niekoľko rokov. 

Ešte pred tým, ako prejdeme k samotným interpretom a skupinám, dávame do pozornosti možnosť zakúpiť si lístky v predpredaji. Tie sú s cenovkou 79 eur dostupné už teraz, a tak nebudeš musieť v lete riešiť, že sa nemôžeš na Grape dostať. Zároveň ide o ideálny vianočný darček na poslednú chvíľu. 

Na základe prvých grafík súdime, že sa tentokrát bude niesť vo sviežej kvetinovej atmosfére a neodmysliteľnou súčasťou tohto festivalu je každý rok aj špeciálny dress code. Všetko nasvedčuje tomu, že sa opäť budeme môcť poriadne vyblázniť aj po stránke outfitov. 

Odporúčané
Festival Grape ostáva posledný rok v Piešťanoch Festival Grape ostáva posledný rok v Piešťanoch 9. decembra 2019, 15:58

High Contrast

Waleský drum and bassový DJ a producent je už dnes legendou, ktorú fanúšikom tohto žánru netreba predstavovať. V lete zavíta na Grape dokonca s celou kapelou a jeho revírom bude v sobotu v noci Suzuki stage. Tvoriť začal už v začiatkoch milénia a odvtedy vyprodukoval množstvo obrovských hitov a mixov. Je rezidentom v prestížnych kluboch a objavil sa aj na BBC Radio 1 Essential Mix.

Yung Lean

23-ročný švédsky raper začal pôsobiť už v roku 2012 a na svetovú rapovú scénu priniesol úplne iný zvuk, na aký sme boli dovtedy zvyknutí. Na Grape poteší všetkých, ktorí majú radi aj hudbu mimo gitarových vecí a my sa už teraz nevieme dočkať na staršie legendárne veci ako Kyoto alebo Diamonds ale aj tie nové, keďže po odmlke začal opäť aktívne tvoriť. 


Foals

Jedno z najlepších vystúpení na Grape predviedla v roku 2015 skupina Foals. Práve v tom čase  vydávali nový album a ich koncert bol jeden z mála, ktoré v lete odohrali. Ich album What Went Down vzápätí získal ocenenie ako najlepší v roku 2016 na NME Awards. V roku 2019 sa skupina rozhodla vydať hneď dva albumy po sebe a niečo z oboch prídu zahrať aj do Piešťan. Samozrejme, odznejú aj mnohé staršie hity.  

 

Nothing But Thieves

Britská indie rocková kapela Nothing But Thieves vznikla v roku 2012 a doteraz vydala dva albumy. Po vydaní debutu ich kritika radila medzi kapely ako Foals či Royal Blood, hlavne kvôli dravému a ostrému zvuku. Organizátori sa opäť snažili vypočuť želania návštevníkov, a tak po troch rokoch, odkedy mali o túto kapelu záujem, sa im ju podarilo priviesť na Slovensko.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia