Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 15:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Festival Grape ostáva posledný rok v Piešťanoch

NEWS
Uložiť Uložené

Grape festival sa bude konať 7. až 8. augusta 2020 na letisku v Piešťanoch.

Po niekoľkomesačných rokovaniach a snahe nájsť riešenie, aby festival Grape mohol ešte rok zostať na letisku Piešťany, sa to nakoniec minulý týždeň podarilo. Festival sa bude teda konať v klasickom termíne, aj keď za mierne sťažených podmienok,.

Poďakovanie patrí najmä Trnavskému samosprávnemu kraju, ktorý zabojoval za festival a umožnil mu zotrvať ešte jeden rok na „domovskej pôde“. Organizátori taktiež ďakujú cestovnej kancelárii Happy Travel, ktorá nakoniec aj pri zvýšenom počte letov umožnila konanie festivalu. V neposlednom rade patrí vďaka všetkým fanúšikom.

Odporúčané
Organizátor festivalu Grape: Keď máme vypredané, neznamená to ekonomickú istotu (Rozhovor) Organizátor festivalu Grape: Keď máme vypredané, neznamená to ekonomickú istotu (Rozhovor) 28. júla 2019, 10:21

Definitívne posledný rok v Piešťanoch

Ročník 2020 bude definitívne posledným, ktorý sa uskutoční na letisku Piešťany, pôjde teda o obrovskú rozlúčku. A čo budúcnosť? Tá bude, veríme, zaujímavá. Organizátori sa dohodli s pánom županom, že sa spoločne budú snažiť nájsť vhodný priestor v Trnavskom kraji, kde by sme sa mohli presťahovať a do dvoch rokov pripraviť nový festivalový areál.

Priorita bude ostať v okolí Piešťan, a tak už spolupracujú aj s pánom primátorom Petrom Jančovičom na nájdení priestoru. Nebude to, samozrejme, ľahké, keďže festival potrebuje plochu niekoľko desiatok hektárov. V každom prípade majú organizátori rok a pol na to, aby našli vyhovujúcu plochu, revitalizovali ju, vysadili trávu, dotiahli vodu a infraštruktúru a vysadili rýchlo rastúce dreviny. skrátka všetko, aby bol areál funkčný a čo najpríjemnejší pre návštevníka.

Tím Grapu sa právom teší z pozitívneho postoja samosprávy a my sa tešíme, že všetkým záleží na kultúre v kraji. Predsa len, Grape má veľkú zásluhu na zviditeľnení Slovenska vo festivalovej Európe.

Festival Grape ostáva posledný rok v Piešťanoch!
Festival Grape ostáva posledný rok v Piešťanoch!
Domov
Zdieľať
Diskusia