Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2019, 10:14
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg pridala fotku, ako sedí na zemi v plnom vlaku. V skutočnosti sa však o ňu starali v prvej triede

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Nemecká vlaková spoločnosť tvrdí, že o Gretu sa staral personál v prvej triede.

Mladá švédska aktivistka Greta Thunberg sa po niekoľko mesačnej ceste okolo sveta vracia domov. Na svojom oficiálnom Twitteri pridala fotku, ako sedí na zemi v preplnenom nemeckom vlaku aj so svojou batožinou. Vlakový prepravca však tvrdí, že v skutočnosti sa o ňu mal starať personál v prvej triede. Informuje o tom The Guardian.

Odporúčané
Greta Thunberg sa stala Osobnosťou roka 2019 podľa časopisu TIME Greta Thunberg sa stala Osobnosťou roka 2019 podľa časopisu TIME 11. decembra 2019, 15:57

„Cestujem preplnenými vlakmi cez Nemecko. A konečne som na ceste domov“ opísala fotografiu 16-ročná aktivistka. Pod príspevkom sa okamžite strhla vášnivá debata, v ktorej mnohí kritizovali prepravcu za to, v akých podmienkach cestujú ich zákazníci.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn však tvrdí, že všetko malo byť úplne inak. Greta vraj mala minimálne istú časť svojej cesty stráviť v prvej triede rýchliku ICE 74. Na trati medzi mestami Kassel a Hamburg jej mal sprievodca pomôcť usadiť sa na jej miesto.

„Milá Greta, ďakujeme, že podporuješ pracovníkov na železniciach v boji proti klimatickým zmenám. Bolo by však ešte krajšie, keby si upozornila aj na to, ako priateľsky a kompetentne sme sa k tebe správali v prvej triede,“ konštatoval železničný prepravca Deutsche Bahn, ktorý nebol spokojný so zlou a neoprávnenou reklamou od mladej aktivistky.

Greta je aktuálne na ceste domov do rodného Švédska. Po mesiacoch mimo domova sa na Vianoce konečne vracia a tvrdí, že sa chystá dať si pauzu. Tvrdí však, že nebude dlho oddychovať. V boji proti klimatickým zmenám chce aj naďalej pokračovať, a to čo najskôr.

Domov
Zdieľať
Diskusia