Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 22:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Hyenizmus najhrubšieho zrna: Podvodníci okrádajú obete explózie v Prešove o peniaze, vytvárajú falošné zbierky a bankové účty

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje na množstvo podvodníkov, ktorí sa chcú priživiť na tragédii v Prešove.

Do desiatej večer poslali Slováci na transparentný účet mesta Prešov viac ako 47-tisíc eur, ktoré budú použité na pomoc obetiam explózie plynu v bytovke. Žiaľ, našlo sa aj niekoľko podvodníkov, ktorí chceli tragédiu z východu Slovenska využiť vo svoj prospech. Okrem oficiálneho čísla účtu začali zdieľať aj ďalšie, ktoré niektorí v nevedomosti a snahe pomôcť právom považovali za správne. 

Odporúčané
Prezidentka Zuzana Čaputová venovala obetiam explózie v Prešove 5 000 eur a poskytla ubytovanie, počet obetí bude asi ešte rásť Prezidentka Zuzana Čaputová venovala obetiam explózie v Prešove 5 000 eur a poskytla ubytovanie, počet obetí bude asi ešte rásť 6. decembra 2019, 19:24

Nikto nepredpokladal, že sa nájdu aj bezcharakterní ľudia schopní využiť nešťastnú udalosť ako zárobkovú činnosť. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje Slovákov ochotných pomôcť, aby si dobre skontrolovali, kam peniaze posielajú. 

V súčasnosti už vieme, že vláda pošle na účet mesta Prešov milión eur tak, aby ich hneď v pondelok ráno mohlo mesto využiť. „V pondelok hneď ráno na základe nášho rozhodnutia príde na účet mesta Prešov prvý jeden milión eur, z ktorého mesto bude môcť sanovať všetky potrebné záležitosti,“ povedal premiér. Sumou 5-tisíc eur prispela aj prezidentka Zuzana Čaputová. 

Odporúčané
Vláda pošle na účet mesta Prešov milión eur. Rodiny sú v šoku, ešte nevedia, že sa nebudú mať kam vrátiť, hovorí premiér Vláda pošle na účet mesta Prešov milión eur. Rodiny sú v šoku, ešte nevedia, že sa nebudú mať kam vrátiť, hovorí premiér 6. decembra 2019, 21:51
Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici.

Číslo transparentného účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilný symbol: 6122019

 

Domov
Zdieľať
Diskusia