Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 10:40
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Jozef Kabaň hlási veľkolepý návrat, stane sa šéfdizajnérom značky Volkswagen!

Jozef Kabaň hlási veľkolepý návrat, stane sa šéfdizajnérom značky Volkswagen!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/search/?filter%5Bsearch%5D=kabaň" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Na novú pozíciu nastúpi už v januári.

Jozef Kabaň má za sebou relatívne turbulentné obdobie, s ktorým sa viaže množstvo otáznikov. Asi tak by sme mohli charakterizovať posledné roky pôsobenia slovenského dizajnéra.

Začiatkom roka 2017 sme sa totiž dozvedeli, že opúšta post šéfdizajnéra značky Škoda a presúva sa do BMW. V roku 2019 následne obletela svet správa, že rodák z Námestova v BMW napokon končí a svoje pôsobisko začína v značke Rolls-Royce. Avšak, prešlo len niekoľko mesiacov a z doposiaľ nezistených príčin úspešný dizajnér odchádza aj od tejto automobilky. O to prekvapujúca je horúca aktualita, ktorá hovorí, že Jozef Kabaň sa stane šéfdizajner značky Volkswagen.

kaban volkswagen
kaban volkswagen Zdroj: https://www.skoda-storyboard.com/en/search/?filter%5Bsearch%5D=kabaň

Ide tak o veľkolepý návrat, keďže v nemeckom koncerne Volkswagen Slovák pôsobil dlhé roky. Podľa najnovších informácii by Jozef Kabaň mal nastúpiť na post šéfdizajnéra značky VW v januári 2020. Na tomto poste vystrieda Klausa Bischoffa, ktorý nahradí Michaela Mauera a stane sa šéfdizajnérom celého koncernu Volkswagen Group. Pre úplnosť dodajme, že Michael Mauer svoje pole pôsobenia zameria už výhradne na značku Porsche.

Odporúčané
Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket 1. decembra 2019, 9:13

Jozef Kabaň bude mať teda plné ruky práce, keďže portfólio značky Volkswagen je širšie ako kedykoľvek predtým – po stránke ponúkaných modelov, a teda celkovej zodpovednosti, sa jeho nová pozícia nedá ani len prirovnať k doterajšiemu pôsobeniu v Rolls-Royce. Až za niekoľko rokov uvidíme, aké kontúry nadobudnú pod jeho vedením najmä modely ako Golf či Passat a či sa renomovanému dizajnérovi podarí zaznamenať rovnaký úspech ako tomu bolo v prípade „jeho“ modelov značky Škoda. Tak či onak, držíme mu palce!

Domov
Zdieľať
Diskusia