Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2019 o 14:36
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Slovák Jozef Kabaň opúšťa tím BMW a stáva sa šéfdizajnérom značky Rolls-Royce

Slovák Jozef Kabaň opúšťa tím BMW a stáva sa šéfdizajnérom značky Rolls-Royce
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH BMW ROLLS-ROYCE
Uložiť Uložené

K zmene na postoch v rámci BMW Group nastáva pomerne nečakane.

Po necelých dvoch rokoch na to, ako Jozef Kabaň odišiel z postu šéfdizajnéra značky Škoda a putoval do BMW, dochádza k ďalšej zmene. Svetoznámy dizajnér pochádzajúci zo Slovenska totiž pomerne nečakane mení opäť svoj tím.

BMW Group reorganizuje oddelenie dizajnu, čím sa snaží o ďalší krok smerom k udržateľnej a užšej organizačnej štruktúre. Jozef Kabaň preto prevezme britskú značku Rolls-Royce, ktorá patrí pod krídla BMW Group. Hlavou dizajnového tímu sa stane s účinnosťou od 1. apríla 2019.

Namiesto slovenského dizajnéra sa na post hlavy značky BMW postaví Domagoj Dukec, ktorý bol hlavným dizajnérom pre modely BMW i a BMW M. Šéf dizajnérom celej skupiny BMW však naďalej zostáva Adrian van Hooydonk. 

Reorganizácia dizajnu BMW Group je signálom budúcej orientácie značky. Nová štruktúra má zabezpečiť vyššiu účinnosť, rýchlosť a reakciu v procesoch dizajnu. Nové zodpovednosti budú určovať smer dizajnu pre jednotlivé značky a zladia ich s budúcimi požiadavkami.

Slovák Jozef Kabaň opúšťa tím BMW a stáva sa šéf dizajnérom značky Roll-Royce
Slovák Jozef Kabaň opúšťa tím BMW a stáva sa šéf dizajnérom značky Roll-Royce Zdroj: https://www.skoda-storyboard.com/en/search/?filter%5Bsearch%5D=kabaň
Domov
Zdieľať
Diskusia