Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. decembra 2019, 16:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najpopulárnejší interpret na svete zaznamenal 28 miliárd streamov len na Spotify za posledných 10 rokov. Kto ním je?

HUDBA DRAKE SPOTIFY
Uložiť Uložené

Spotify zverejňuje rebríček najstreamovanejších skladieb. Nechýbajú Drake, Ed Sheeran ani Ariana Grande.

Streamovacia služba Spotify zverejnila štatistiky za aktuálny rok, v ktorých podľa očakávaní kraľujú najväčšie hity, omnoho zaujímavejšie sú však rebríčky skladieb a interpretov za poslednú dekádu.

Z výsledkov vyplýva, že najúspešnejším interpretom je Drake, ktorý za posledných 10 rokov nazbieral len na jedinej službe na počúvanie hudby 28 miliárd streamov. Ďalšie platformy ako Tidal alebo Apple Music budú svoje čísla zverejňovať v najbližších týždňoch. 

Najstreamovanejší umelec poslednej dekády
1) Drake
2) Ed Sheeran
3) Post Malone
4) Ariana Grande
5) Eminem
Odporúčané
Billboard zverejnil 10 najlepších rapových a R&B skladieb poslednej dekády. Víťaz prekvapí každého Billboard zverejnil 10 najlepších rapových a R&B skladieb poslednej dekády. Víťaz prekvapí každého 30. novembra 2019, 19:01

Aj napriek úspechu v rámci celej diskografie dokázal Champagne Papiho prekonať Ed Sheeran, pokiaľ ide o kategóriu najväčší hit. Kým One Dance stihlo zaznamenať 1,7 miliardy streamov, Shape Of You už 2,4 miliardy.

Na vrchol sa postupne prediera aj Post Malone, ktorý je najstreamovanejším umelcom roka 2019 na celom svete. Rovnako sa rýchlo dopredu ženú aj Ariana Grande a mladá Billie Eilish, ktorá však ešte bude potrebovať niekoľko rokov, aby aj počtom skladieb dobehla svojich kolegov. 

Už o pár dní Spotify spustí aj funkciu Wrapped pre tento rok, v rámci ktorej si bude môcť každý užívateľ pozrieť prehľad toho, čo za uplynulých 12 mesiacov počúval najviac. 

Najstreamovanejšie skladby poslednej dekády
1) Ed Sheeran – Shape Of You 
2) Drake – One Dance
3) Post Malone – Rockstar 
4) The Chainsmokers – Closer 
5) Ed Sheeran – Thinking Out Loud 
Domov
Zdieľať
Diskusia