Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 19:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billboard zverejnil 10 najlepších rapových a R&B skladieb poslednej dekády. Víťaz prekvapí každého

HUDBA REBRÍČEK
Uložiť Uložené

Je vôbec Macklemore spevák alebo raper?

Prestížny rebríček Billboard, o ktorý sa dlhodobo opierajú všetci interpreti a všetky hudobné portály, zverejnil zoznam desiatich najúspešnejších skladieb v kategórii R&B a hiphop/rap. Síce sme sa nedozvedeli nič o spôsobe, akým spoločnosť skladby a ich autorov zoradila, na prvom mieste sa ocitol Macklemore so skladbou Thrift Shop, čo sa dá vysvetliť len veľmi ťažko.

S prihliadnutím na počet views, resp. streamov je na tom totiž oveľa lepšie minimálne The Weeknd so svojím hitom The Hills, Billboard však mohol brať do úvahy aj ďalšie ukazovatele, napríklad to, ako dlho vydržal singel na prvom mieste počúvanosti.

Odporúčané
Drake zosmiešnil The Beatles novým tetovaním Drake zosmiešnil The Beatles novým tetovaním 16. augusta 2019, 14:27

Rolu mohla zohrať aj skutočnosť, že ide o najstaršiu zo všetkých skladieb v rebríčku. Dvakrát sa v ňom objavuje meno Drake a Post Malone, ktorých hity budú ešte výrazne v nasledujúcich rokoch stúpať.

Zaujímavý je aj pohľad na pomer rapových verzus speváckych trackov, čo potvrdzuje, že práve rapoví interpreti za uplynulú dekádu výrazne ovládli hudobný priemysel a zdá sa, že tento trend bude ešte v nasledujúcich rokoch stúpať. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Billboard (@billboard),

Domov
Zdieľať
Diskusia