Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2019, 14:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na Slovensku bude výrazne chladnejšie, priprav sa na prvý sneh mimo Tatier už od piatku

NEWS POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Podľa predpovede počasia by sa mali obyvatelia Slovenska pripraviť na sneženie vo viacerých častiach krajiny.

Meteorológovia avizovali, že aktuálna jeseň je mimoriadne teplá, aj napriek tomu sa už blíži skutočná zima a s ňou aj adekvátne počasie. Aj keď pôvodne predpokladali, že sa zrážky začnú meniť na snehové až počas víkendu, iMeteo aj SHMÚ informujú, že by prvé vločky mali aj v nižších oblastiach napadať už v piatok 29. novembra. 

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

Studený front zo severu podľa predpokladov oboch portálov prinesie sneženie už od nadmorskej výšky 700 až 800 metrov.

Postupne sa bude hranica znižovať, v sobotu pribudnú snehové zrážky aj v oblastiach nad 500 metrov a do konca víkendu môžu očakávať sneh aj obyvatelia slovenských nížin. Od zhruba 400 metrov očakávajú meteorológovia výraznú pokrývku hlavne na strednom a východnom Slovensku, v nižšie položených oblastiach môže prísť nepríjemný dážď so snehom.  

 

Domov
Zdieľať
Diskusia