Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. marca 2017, 16:50
Čas čítania 3:17
Denisa B.

Šťastie je voľba, ktorá závisí len od teba. Prinášame ti 12 zvykov úspešných ľudí ako mať radosť zo života

Uložiť Uložené

Ako hovorí latinské Carpe Diem „využi deň, ži naplno“.

Mnoho ľudí nevie čomu sa v chcú v živote venovať, čo chcú dosiahnuť a denne sa trápia nad tým, čo všetko nemajú. Preto ti prinášame 12 krokov ako sa zamerať na pozitívne aspekty v tvojom živote, ktoré ti budú prinášať radosť a úsmev na perách. Nasledujúce kroky ťa nemusia motivovať iba pri budovaní kariéry, môžu pomôcť aj vtedy, ak sa potrebuješ odhodlať začať cvičiť alebo aj skončiť vzťah s človekom, ktorý ťa ničí a ťahá dolu. Nech už pre teba šťastie znamená čokoľvek, niekedy stačí zmeniť naozaj maličkosť a na kvalitu tvojho života to môže mať obrovský vplyv. Najdôležitejšie je nájsť v sebe odvahu urobiť zmenu.

1. Je to voľba

To že si šťastná je tvoje rozhodnutie, nestane sa ti to náhodou. Záleží naozaj len na tebe, či začneš deň s úsmevom a budeš sa tešiť aj z drobností. Buď preto pozitívna k sebe aj k svojmu životu. Nepripusť, aby problémy zmenili v daný deň tvoju náladu. Ber každý deň ako dar, ktorý zajtra nemusíš mať a čo najviac sa z neho teš. Ako povedal Raplh Waldo Emerson: „Za každú minútu hnevania, strácame 60 sekúnd svojho šťastia."

2. Prestaň sa obávať

Pokiaľ máš k dispozícii prostriedky, ktoré by ti mohli pomôcť niečo napraviť, tak ich využi. Pokiaľ nie, tak sa o to prestaň starať. Robenie starostí ti nikdy nepomôže veci vyriešiť a všetky trápenia ti len bránia v šťastí. Takže rob čo môžeš a zvyšok nechaj na život, ktorý sa o to postará sám. Mark Twain to vystihol najlepšie: „Robenie starostí je ako splácať dlh za niečo, čo si neurobil."

3. Zmeň negatívne myslenie

Len ty si svojím najväčším kritikom. Keď na teba tvoj vnútorný kritik zvýši hlas, zatlač ho naspäť a povedz mu, aby bol ticho. Trestaním samej seba nevyriešiš problémy ani zložité veci vo svojom živote. Dokonca tým ani neprispeješ k tomu, aby sa vyriešili. Preto si drž svoje negatívne myšlienky od seba a ponechaj si len dobrú náladu a pokojnú myseľ.

Šťastie je voľba, ktorá závisí len od teba. Prinášame ti 12 zvykov úspešných ľudí ako mať radosť zo života
Zdroj: unsplash.com

4. Odpusti a zabudni

Pripomínaním si spomienok z akejsi negatívnej udalosti si budeš len spôsobovať bolesť. Okrem toho to bude trápiť teba a nezmení to osobu, ktorá ti ublížila. Nechaj to tak a pohni sa ďalej vo svojom živote. Nechaj čas, aby ti pomohol vyliečiť bolesti. Odpustenie je sladkým darom slobody.

5. Buď vďačná

Bez ohľadu na to, koľko toho máš, svoj život žiješ v danom okamihu a existujú veci, za ktoré by si mala byť vďačná vždy. Nájdi ich a prijmi ich ako súčasť života. Spoznanie vecí ktoré sú pre teba dobré, ti prinesie radosť a zvýši úroveň života. Keď si vďačná, nemusíš hovoriť o tom čo ti chýba, ale o tom, čoho máš dostatočne veľa.

6. Šťastie si za peniaze nekúpiš

Za peniaze si môžeš kúpiť darček, ale nie šťastie. Darček je len dočasný a nevyplní dieru, ktorú máš vo svojom vnútri. Žiadny obnos peňazí ho nemôže nahradiť a vytvoriť spokojnosť. Naháňanie sa za peniazmi je nekonečný závod bez cieľovej čiary. Sústreď sa menej na to, čo mať nemôžeš a viac na to, čo už máš.

Šťastie je voľba, ktorá závisí len od teba. Prinášame ti 12 zvykov úspešných ľudí ako mať radosť zo života
Zdroj: www.unsplash.com

7. Nadväzuj priateľstvá

Priateľstvá sú základom skutočného šťastia. Pomôžu ti vstať, ak sama nemôžeš. Stav na existujúce priateľstvá a nadväzuj nové. Nájdi si priateľov, rozprávaj sa s nimi a robte spoločné aktivity. Neexistuje nič lepšie ako zážitky a spomienky, ktoré si zapamätáš navždy a vďaka ktorým vaše priateľstvo nemôže byť zlomené.

8. Zúčastňuj sa zmysluplných aktivít

Prestaň byť gaučový domased a využi svoj čas užitočne. Naozaj by si ho chcela prežiť pri pozeraní Netflix? Rob niečo nové, nájdi svoje vlastné dobrodružstvo. Zájdi do galéria, skús nejakú novú aktivitu, choď do sveta a uži si každý deň naplno.

9. Neporovnávaj sa s ostatnými

Sociálne siete zobrazujú len tie najlepšie momenty zo života ostatných. Nikdy na vlastné oči neuvidíš skutočnú pravdu. Prestaň porovnávať seba s úspechmi iných ľudí. Choď von a vytvor si vlastné triumfy. Rob veci, ktoré ti robia radosť a nie tie, o ktorých si budú myslieť iní, že sú úžasné.

Šťastie je voľba, ktorá závisí len od teba. Prinášame ti 12 zvykov úspešných ľudí ako mať radosť zo života
Zdroj: www.unsplash.com

10. Buď láskavá

Presne to čo dáš sa ti aj vráti. Podeľ sa o šťastie s ľuďmi, ktorí ho práve potrebujú. Neexistuje lepší pocit ako rozosmiať kamošku ktorá mala zlý deň, alebo len taká drobnosť akou je vypočuť si jej problém a poradiť jej riešenie. Určite budeš mať zo seba super pocit a zlepšíš deň nielen jej, ale aj sebe.

11. Teš sa z jednoduchých vecí

Hľadaj radosť v jednoduchých veciach. V krásnom západe slnka, alebo pri pohári kávy v daždivom počasí. Neber všetko ako samozrejmosť. Spomienky ti neukradne nikto. Budeš si ich nosiť stále so sebou. Takže si vytváraj krásne spomienky, aby si na ne mohla myslieť v zlých časoch.

 

12. Vytváraj si a dosahuj svoje ciele

Urči si pre seba malé dosiahnuteľné ciele. Snaž sa o ich splnenie a z jednoduchých vecí si urob výzvy. Dosahuj svoje ciele a plň si sny, aby si bola šťastná. Neplytvaj časom, aby si dosiahla niečo, čo dávno považuješ za nedosiahnuteľné. Rob niečo zmysluplné a každý deň si nájdi niečo, čo ti prinesie radosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia