Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2017, 10:37
Čas čítania 0:00
PetraDam

Návšteva kina vie byť naozaj stresujúcim zážitkom. Týchto 8 typov ľudí nám vie poriadne dvihnúť adrenalín

NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Človek nemusí byť ani neurotik, aby sa počas filmu rozčertil.

Dva mesiace vopred vidíš upútavky, čítaš zaujímavosti o nejakom filme a už sa nevieš dočkať, kedy príde do kina. Potom si všetko naplánuješ, kúpiš si lístok, popcorn, nachosky aj colu, za ktoré dáš dohromady toľko, ako za 3 chodovú večeru a očakávaný zážitok sa nekoná, lebo ti ho znepríjemňuje niektorý z nasledovných otravných typov. Spoznávaš ich?

1. Neskoré "stádo"

Sedíš pekne usalašená, kabelka položená na podlahe pod nohami, bunda prevesená cez sedadlo, fľaša s vodou po pravej ruke, popcorn na kolenách. Super, všetko na poriadku, skončili reklamy a upútavky, počas ktorých si "zbúchala" polovicu pukancov a už to začína. Spustí sa prvá scéna, kino sa ukľudní a presne vtedy sa dovalí skupinka, ktorá sa snaží vo svetle mobilov nájsť svoje sedadlá. Ruky majú plné balíčkov a drinkov, ktoré sa im v tme prevracajú, zatiaľ čo s chichotom tápajú tmou. S platnými Murphyho zákonmi si môžeš byť istá, že sedia práve na opačnom konci tvojho radu, takže sa spolu s dvadsiatimi ďalšími ľuďmi budeš musieť postaviť alebo mať niekoho rozkrok v tvári, kým sa všetci dostanú na svoje miesto a prevalcujú pritom bundy, tašky, fľaše, popcorny či tvoje nohy.

2. Nechápajúci 

Sedia niekde za tebou a pôsobia ako dvojica z romantického filmu. Následne po prelúskaní sa prvými scénami začuješ šum. Snažíš sa zhlboka dýchať. Nedá sa. Pretože po 3. otázke typu: „Nechápem, odkiaľ vie že..." už naozaj strácaš trpezlivosť a máš chuť sa otočiť a z plných pľúc zarevať, že keby dávali pozor a nevypytovali sa všetko, možno by bez problémov pochopili dej. 

3. Kašľač/Smrkač 

Nedá sa ovplyvniť, keď ti zabehne popcorn a začneš sa dusiť v strede filmu a ani to, že sa ti zo silnej klimatizácie pustí sopeľ. Čo sa však ovplyvniť dá je fakt, že s chrípkou prípadne akútnou bronchitídou ostaneš ležať doma v posteli a nepôjdeš si vykašľať pľúca do kinosály. 

4. Romantický typ

Výlet do kina bol len zámienkou, aby sa stretli. Film ich vôbec nezaujíma a vyzerajú, akoby šli na prvé rande. Ona má štekle a minisukňu. On je nahladko oholený a jeho parfum cítiť až do posledného radu. Najprv sa len "ošmatrávajú", ale v druhej polovici filmu už počuješ pravidelné mľaskanie ich prvého nadržaného bozkávania pol metra od svojej hlavy. Zrovna, keď všetky nevypovedané fakty filmu začínajú do seba zapadať. 

Návšteva kina vie byť naozaj stresujúcim zážitkom. Týchto 8 typov ľudí nám vie poriadne dvihnúť adrenalín
Zdroj: leblow.co.uk

5. Komentátor

„To bolo dobréé!“ počuješ niekoho v plnej hlasitosti o štyri rady pred tebou počas toho, ako sa práve povedal druhý vtip, ktorý ti kvôli tej poznámke totálne ušiel.

6. Nenažraný typ

Kto vôbec vymyslel, že tá správna pochúťka pre kino má byť popcorn, čipsy či nachos? Zrovna to najhlučnejšie jedlo, aké existuje. Keď ľudia nahlas chrúmu cez reklamy, trailery a ešte v začiatkoch filmu, dá sa to zniesť. Ak však šušťanie balíčku čipsov trvá ale hodinu, zamýšľaš sa, či vôbec existuje taká veľká porcia? A keď aj po hodine stále počuješ zvuk ich ruky dolujúcej posledné zvyšky jedla vo veľkej papierovej krabici a chlípajúcu slamku, ktorou sa tvrdohlavo snažia vysať už neexistujúcu colu, cítiš, ako ti pulzuje v krvi adrenalín.

 

7. Spiaci

Keď niekto v kine zaspí, je to väčšinou len jeho škoda. Pokiaľ samozrejme nechrápe. Alebo nemá odkvecnutú hlavu na tvojom pleci.

8. Závislý na mobile

Pred začatím fimu ešte vyrieši nejaké emaily, odpíše na Whatsapp správy a pošle mame smsku. O desať minút v čiernej tme pred sebou vidíš len žiarivú bielu obrazovku jeho mobilu a jeho ohnutú krčnú chrbticu. Svietielko svieti celé dve hodiny. Keď má tichý režim a nepočuješ ťukanie slohovej práce, dá sa to vydržať. Najhoršie je, keď počas filmu začuješ zvonenie, ďalšie dve minúty si dotyčná osoba nevie vyhrabať z tašky mobil a potom, namiesto toho, aby to vypla a schovala sa v hanbe pod sedadlo, s kľudom v hlase zdvihne: „Teraz nemôžem hovoriť. Som v kine. To fakt? No, veď pokecáme potom."

Návšteva kina vie byť naozaj stresujúcim zážitkom. Týchto 8 typov ľudí nám vie poriadne dvihnúť adrenalín
Zdroj: filmjunk.com

9. Malé deti

Jasné, malé deti nemôžu za to, že sú malé a ich pozornosť málokedy niečo upúta natoľko, aby vydržali v pokoji a POTICHU sedieť na mieste dve hodiny. Preto je na zodpovednosti a zdravom úsudku rodičov zvážiť, či už dieťa dosiahlo vhodný vek na návštevu kina a nebude svojim pobehovaním a vykrikovaním: „Mne sa chce cikať!" narúšať dej filmu.

Zabudli sme na nejaký otravný typ? Podeľ sa s nami v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia