Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 18:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Disney tlačí Roberta Downeyho Jr. na Oscara za výkon v Endgame napriek tomu, že si to herec neželal

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Má podľa teba Downey šancu na Oscara?

I keď Robert Downey Jr. nechcel byť za svoj výkon v Avengers: Endgame tlačený na Oscara, Disney sa nakoniec rozhodlo jeho skromnej žiadosti nevyhovieť. Do nominačného okruhu by si štúdio želalo posunúť hercov, ako Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth a mnohých ďalších (celý zoznam nájdeš tu). Robert Downey Jr. alias Iron Man však medzi nimi donedávna chýbal.

Ako ale informuje MovieWeb, meno herca sa nakoniec zaradilo medzi ostatných umelcov, ktorých by Disney rado videlo medzi nominantmi. Povedzme si to však narovinu. Marvelovky možno označiť za popcornovú nenáročnú zábavu, a preto by určite mnohých milovníkov kinematografie mohlo pohoršovať, ak by niektorú z hereckých kategórií obsadil herec či herečka z výberu Avengers: Endgame.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49

Na druhej strane, ak by sa mal z predstaviteľov Avengerov niekto dostať medzi nominácie, dalo by sa povedať, že si to najviac zaslúži práve Robert Downey Jr. Azda netreba ani zdôrazňovať, že jeho scény z filmu patrili medzi tie najemotívnejšie a záverečný záber s Thanosom stál skutočne za to.

Je preto správne, že sa do výberu Disney zaradil aj talentovaný Downey Jr. Zaslúžil by si ale podľa tvojho názoru prejsť až k nomináciám? Alebo by si na mieste Akadémie nedal Tonymu Starkovi vôbec šancu?

Anketa:
Zaslúžil by si Downey Jr. za Avengers: Endgame aspoň nomináciu na Oscara?
Áno
Nie
Áno
78 %
1059 Hlasov
Nie
22 %
295 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia