Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2015, 0:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Spojí sa Marvel s Foxom a uvidíme popri Avengeroch aj X-Men?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po dohode so Sony o Spideym sa Marvel možno obzrie aj na ďalšiu stranu barikády, konkrétne do Foxu k ich mutantom.

Ešte stále som v úžase z toho, že sa Marvelu podarilo dostať Spideyho domov, a už sa nám tu rysuje ďalšia veľká superhrdinská spolupráca. Spomínal som to už dávnejšie, popravde, spomínal to každý, keďže je to horúca téma, no v posledných dňoch sa vyrojili ďalšie chýry o tom, že Marvel by mal začať s prvými jednaniami ohľadom spojenia značiek Marvelu a Foxu. Fantastická štvorka a X-Men síce patria Foxu, no pôvodnými majiteľmi je, samozrejme, Marvel. Prečo by sa ale mali spojiť, keď sa im darí ako u kritikov (tu je vyššie Fox), tak v kinách (tu zase Marvel)?

Odpoveď je jednoduchá. Marvel o pár rokov prijde o svoje najväčšie hviezdy a triumfy, no a X-Men svet vyzerá byť čoraz viac rozbitejší. Vo včerajšom rozhovore síce Singer prezradil, že môžeme brať X-Men: Apocalypse ako isté vyvrcholenie všetkých filmov, ale taktiež sa naň môžeme pozerať aj ako na znovuzrodenie série, keďže bude predstavených mnoho nových mutantov na čele so Storm, Cyclopsom, Jean Grey či Nightcrawlerom. Zaujímavejšie je to už s ostatnými postavami. Fassbender sa netají tým, že sa chce od Magneta odpútať, no a Jennifer Lawrence už otvorene povedala, že s Mystique končí. Rovnako by na tom mal byť aj Nicholas Hoult (Beast), no a isté je aj to, že končí Hugh Jackman ako Wolverine. Ostal tak len James McAvoy ako Profesor X, no podľa mňa zatiaľ ani on netuší, či si rolu bude chcieť zopakovať. Medzi mutantov pribudne budúci rok aj Gambit s Channingom Tatumom a Deadpool Ryana Reynoldsa, avšak očakávať, že ho uvidíme v X-Men filme je asi trošku nereálne. Bude to teda stáť na mladých a neopozeraných hercoch. Inými slovami, Fox príde o všetky svoje hviezdy a už teraz sa vedú reči, že sa dočkáme crossoveru s Fantastickou štvorkou, aby tak vdýchli obom značkám nový život. Po roku 2018 to ale nebude vyzerať s X- Men vôbec dobre. Navyše sa hovorí o tom, že duchovný otec filmovej ságy, Bryan SInger, definitívne skončí s produkciou a režírovaním X-Men filmov. Keby sa ale nový predstaviteľ Wolverina objavil v roku 2020 (vtedy sa začne Fáza 4 Marvelu, o ktorej nevieme absolútne nič), určite by to dalo X-Men šancu. Nehnevajte sa na mňa, som veľký fanúšik týchto filmov, no príbeh bez Wolverina, Beasta, Magneta, Profesora X, Mystique a ďalších ma absolútne neláka. Bude zaujímavé sledovať, ako sa to celé vyvinie. Viac o tom si môžete prečítať tu. 

Spojí sa Marvel s Foxom a uvidíme popri Avengeroch aj X-Men?


Marvel je na tom o dosť lepšie, no aj jemu už dochádzajú esá. Po Fáze 3, kedy sa ukončí celý kolos okolo Infinity Gems a Thanosa, vypovedajú zmluvy Downeyho, Evansa, Hemswortha, Rennera, Johansson a možno aj ďalším. Myslím, že jediným z tejto pätice, kto bude skutočne stáť o predĺženie zmluvy bude Hemsworth, ktorý tých ponúk až tak veľa nemá, a Marvel tak bude musieť staviť na Doctora Strangea, Guardians of the Galaxy či Black Panthera. Bude dôležité, aby sa hrdinovia, ktorí sa nám predstavia vo svojich prvých sólovkách, dokonale premiešali s pôvodnými Avengermi, nech si ich diváci obľúbia a zvyknú si na nich. Inak celkom reálne hrozí, že komiksové postavy, ktoré sa častokrát dostali až na druhú koľaj (Strange, Inhumans, Captain Marvel), v kinách nezaujmú tak, ako Captain America, Thor či Iron Man. Ideálnym riešením v takomto prípade by bolo začlenenie nejakých mutantov. Marvel však má stále najväčšie eso v rukáve. Nie, nemyslím tým Spider-Mana, ale udalosť Secret Wars. Po jej skončení ostanú nažive len vybraní hrdinovia, a to z rôznych časových kontinuít či iných svetov. Marvel tak pokojne môže kedykoľvek svet MCU reštartovať so starými, novými, alebo zatiaľ nepredstavenými postavami. 

Spojí sa Marvel s Foxom a uvidíme popri Avengeroch aj X-Men?

Aká je teda šanca, že sa Fox a Marvel spoja? Celkom malá, popravde. V každom prípade by bolo zaujímavé dostávať aspoň malé náznaky toho, že by to bolo možné. Ja ale budem dúfať, že sa tak nestane, keďže Fox produkuje pod Singerom najlepšie superhrdinské filmy od Marvelu vôbec. Kevin Feige a spol toho majú aj tak až nad hlavu a bolo by možno až kontraproduktívne miešať Avengerov ešte aj s X-Men. Šanca tu ale vždy je. Ako to vnímate vy? Chceli by ste crossover X-Men a Avengerov?

Domov
Zdieľať
Diskusia