Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. februára 2016, 16:58
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Podozrenie a paranoja vládnu v novom traileri pre mysteriózny thriller The Invitation

FILMY A SERIÁLY THE INVITATION
Uložiť Uložené

Víťaz festivalu si svoju cestu našiel aj na plátna kín. Čaká nás mysteriózny psychologický thriller, po ktorom už určite nezaspíte.

Drafthouse Films, ktorý už má za sebou premietanie thrilleru The Invitation na festivale Sitges v Španielsku, sa môže chváliť cenou za prvé miesto v kategórii najlepší celovečerák. Tento úspech dosiahol pod réžiou talentovanej režisérky Karyn Kusamy, ktorá má už sa sebou snímky ako Jennifer's Body (2009) alebo Aeon Flux (2005). Obidva filmy ostali len na hladine priemeru, avšak tentokrát dostaneme porciu niečoho iného. Pôjde o atmosférický thriller naplnený poriadnou dávkou napätia a zdá sa, že v niektorých smeroch dokonca pripomína horor You're Next (2011). Koniec koncov, dej sa odohráva v rovnakom komornom prostredí.

Táto nervydrásajúca novinka sa nám dostala do hlavy už pri svojom prvom teaseri, ktorý premiéroval 20. januára. Stopáž činí 100 minút a podľa informácií z festivalu môžeme očakávať napätie od začiatku až po samotný koniec. Film bude zameraný najmä na psychiku postáv, ktorých životy sa ocitnú v kríze, a režisérka chcela dodržať tradíciu, ako v počinoch Let The Right One In (2008) a seriále Rosemary's Baby (2014), kde vládol podobný problém. Dôležitým aspektom, okolo ktorého sa The Invitation bude točiť, je paranoja spoločne s podozrením.

Hlavná postava Will, ktorú si zahral Logan Marshall-Green (Prometheus), je pozvaná na večeru ku svojej ex-manželke a jej novému partnerovi do jeho vlastného domu, ktorý kedysi vlastnil. Už tu začínaju pochybnosti a otázky. Prichádzajú problémy a Will sa potýka s vlastnou minulosťou, ktorá ho prenasleduje na každom kroku. Dostáva sa do úzkosti a postupne zisťuje, že ostatní účastníci večere majú postranné úmysly. Čo alebo kto je potencionálnou hrozbou?

Podozrenie a paranoja vládnu v novom traileri pre mysteriózny thriller The Invitation

„The Invitation funguje tak dobre, pretože preniká do našej hlavnej nedôvery vo svet okolo nás a zisťuje, ako sme schopní stlmiť a ignorovať svoj pud sebazáchovy, len aby sme nevyzerali nezdvorilo.“ Slová ohúreného Drewa Tinnina, ktorý je redaktorom stránky Dread Central zaoberajúcej sa horormi A skutočne, kto má rád psychologické hry, ktoré divákovi poriadne zamotajú hlavu, príde si aj tento raz určite na svoje. Okrem Logana Marshalla-Greena si zahrali aj Michiel Huisman (Age Of Adaline) a Emayatzy Corinealdi (Miles Ahead). The Invitation premiéruje na plátnach kín 8. apríla a teraz si už vychutnajte nový trailer.

Podozrenie a paranoja vládnu v novom traileri pre mysteriózny thriller The Invitation
Domov
Zdieľať
Diskusia