Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2016, 21:24
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Temná fantasy komiksovka The Sandman bojuje o svoje filmové spracovanie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér Joseph Gordon-Levitt sa práce na snímke vzdal a film bude čeliť aj ďalším problémom.

Postavy z komiksov The Sandman nie sú obyčajnými superhrdinami, pre akých máme v dnešnej dobe obrovské množstvo adaptácií. Síce sú súčasťou DC vesmíru, avšak všetky z nich sú zasadené skôr do temného fantasy sveta, ktorý spája sny a ilúzie. Prvé vydanie vyšlo ešte v roku 1989, pričom originálna séria sa v počte epizódnych výtlačkov vyšplhala až na číslo 75 a to počas siedmich rokov. Postavy obsahuje hneď viaceré a medzi hlavné patrí Dream spolu s Destiny, Death, Desire, Despair, Delirium. Sú antropomorfické, teda každá z nich znázorňuje akúsi vlastnosť alebo faktor v živote človeka a vykresľuje ich do fiktívnych osôb. Na prvý pohľad táto zbierka určite zaujme svojou nevšednosťou. Temný žáner sa u amerických fanúšikov uchytil a séria sa stala jednou z prvých grafických komiksov, aké poznáme.

Temná fantasy komiksovka The Sandman bojuje o svoje filmové spracovanie

Bolo len otázkou času, kedy sa niekto Sandmana pokúsi sfilmovať. Projekt bol od roku 2001 mŕtvy a v decembri 2013 David S. Goyer (Man of Steel), výrazný scénárista vo filmovom svete vyhlásil, že prípravy na film sa posunuli ďalej a on sám sa stane producentom. Pomaly sa na snímke začalo pracovať, Jack Thorne (How I Live Now) zaujal miesto scénáristu, avšak na finalizáciu bolo potrebných veľa nečistopisov. Problémom bolo, že Sandman sám o sebe je písaný formou 24 stranových epizód, a teda každá má svoj vlastný príbeh. Bola potrebná kreativita a veľké množstvo nápadov, ako z veľkej kopy materiálov urobiť celovečerný film. Na miesto režiséra sa napokon dostal Joseph Gordon-Levitt (Don Jon), ktorý mohol stvárniť aj hlavnú postavu. Avšak, po všetkých príravách sa nepohodol so štúdiom, keďže mal o snímke svoj vlastný obraz. 

Vyzerá to, že Sandman si bude musieť nájsť nového režiséra. Na scénári neskôr pracovali ešte dvaja ľudia, pričom Joseph odstúpil deň po uvedení druhého. Pravým problémom však mohlo byť presunutie projektu do štúdia New Line Cinema, ktoré u Sandmana jednoducho nevidí potenciál a nepovažuje ho za nič špeciálne. Uvidíme, kam sa to všetko posunie ďalej. Videli by ste radi Sandmana na striebornom plátne?

Domov
Zdieľať
Diskusia