Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2016, 15:35
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

O tom, ako vraj pár obyčajných kožených rukavíc Daniela Craiga takmer pokazil bondovku Skyfall

FILMY A SERIÁLY DANIEL CRAIG
Uložiť Uložené

Režisér Sam Mendes sa musel počas post-produkcie potýkať s vážnou logickou dierou v príbehu. O čo vlastne išlo?

Skutočnosť, že sa herecké osobnosti zapájajú do procesu výroby filmu aj iným spôsobom, než hraním samotným, je naozaj bežnou záležitosťou. Hlavná či vedľajšia hviezda tak občas príde so zaujímavým nápadom, ktorý sa uchytí a nakoniec aj použije. Žiaľ, občas sa rozhodnutie pristúpiť na návrh herca vôbec neukáže ako najšťastnejšie, o čom by vedel rozprávať aj slávny Sam Mendes, režisér bondovky Skyfall z roku 2012. Žurnalista a filmár Charlie Lyne sa totiž prostredníctvom svojho účtu na twitteri podelil o skutočne mimoriadnu historku, získanú od neznámeho človeka, ktorý pracoval na vyššie spomínanej snímke. A o čo vlastne išlo?

V priebehu voľného dňa počas natáčania si vraj Daniel Craig zakúpil jeden pekný pár kožených rukavíc, pričom mu napadlo, že by sa tento vkusný doplnok mohol hodiť aj k postave Jamesa Bonda. Daniel na druhý deň zašiel za režisérom Mendesom a opýtal sa ho, či by ich mohol mať na sebe pri nakrúcaní scény v kasíne. Sam súhlasil, išlo sa pred kameru a sekvencia v Macau bola hotová. Ak ste ale Skyfall sledovali pozorne, tak viete, že Craig vo filme rukavice nemá. Čo sa teda stalo? Nuž, o tri mesiace neskôr došlo na post-produkčné práce a niekto si všimol, že práve tie nešťastné rukavice predstavujú obrovský problém. Bond má predsa k dispozícii zbraň, ktorá funguje jedine s jeho odtlačkami prstov, takže pokiaľ by nastala situácia vyžadujúca si okamžitú streľbu, agentovi 007 by to asi nejakú tú chvíľu trvalo. Objaviť sa za takýchto okolností s nasadenými rukavicami preto nedáva žiadny zmysel. A keďže dotáčky z finančných dôvodov do úvahy neprichádzali, museli sa pokrývky rúk odstrániť digitálne. To, samozrejme, vyšlo štúdio poriadne draho. Ako dôkaz prikladáme aj videá, v ktorých Lyne celý príbeh opisuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia