Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2016, 16:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Redmaynov Newt Scamander nebude hlavnou postavou pokračovaní Fantastických zverov. Zameria sa príbeh na Dumbledora?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo môžeme očakávať od ďalších častí Fantastic Beasts and Where to Find Them?

V súčasnosti môžete v kinách vidieť prvý diel zo série Fantastic Beasts and Where to Find Them, z ktorého sme vám priniesli aj recenziu (prečítať si ju môžete tu.) V tomto článku sa však zameriame na doposiaľ známe podrobnosti o jeho pokračovaní. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť akýmkoľvek spoilerom alebo nestihli návštevu kina, odporúčam nasledujúce riadky vynechať.

Redmaynov Newt Scamander nebude hlavnou postavou pokračovaní Fantastických zverov. Zameria sa príbeh na Dumbledora?

Niektorí z vás už iste viete, že k hereckému obsadeniu sa pridal Johnny Depp, a to v úlohe mocného čarodejníka Gellerta Grindelwalda. Diváci túto skutočnosť zistili vďaka prekvapivému odhaleniu na koncu filmu, kedy zoológ Newt Scamander odhalil Grindelwalda, vydávajúceho sa za  amerického aurora Percivala Gravesa (Colin Farrell). Tvorcovia nám prezradili, že pôjde o dôležitú postavu v druhej časti Fantastic Beasts. Z Ameriky sa presunieme do anglického mesta Watford a do Paríža roku 1928. Herec Eddie Redmayne sa vráti ako britský čarodejník Newt Scamamder spolu so svojimi priateľmi Tinou (Katherine Waterston), Jacobom (Dan Fogler) a Queenie (Alison Sudol). Každého fanúšika Potteroviek iste poteší správa o návrate Albusa Dumbledora. Riaditeľ Rokfortu, ktorý sa narodil v roku 1881, sa do dobrodružného sveta mágov a kúziel vráti ako muž po štyridsiatke.

V pokračovaní príbehu sa dozvieme viac o  spoločnej minulosti Dumbledora a Grindelwalda, ktorá bola načrtnutá už v príbehoch o Harrym Potterovi. J.K. Rowling už v roku 2007 prezradila šokujúcu pravdu o Dumbledorovej homosexuálnej orientácii, čo prispelo k rôznym špekuláciám ohľadom romantických citov medzi oboma čarodejníkmi. Spoznali sa keď mali sedemnásť rokov a obaja túžili po daroch smrti. Ich priateľstvo skončilo po smrti Dumbledorovej sestry Ariany, ktorá zahynula po zásahu kúzlom pri spore troch čarodejníkov: Albusa, jeho brata Aberfotha a Grindelwalda. Niektorí fanúšikovia dokonca razia teóriu, že výskyt zvláštneho magického parazita Obscurus môže mať spojitosť s Arianou. Ako malá potlačovala svoju mágiu, ktorá následne vyústila v nekontrolovateľné záchvaty. Pri jednom z nich zahynula jej matka. Obscurus sa v tvare akejsi temnej hmoty usídli v hostiteľovi a zabraňuje mu prejaviť svoje magické schopnosti. A práve tieto parazity vyhľadával Grindelwald v New Yorku. Rowlingová sa k príbehu vyjadrila na jednej tlačovej konferencii „Uvidíte Dumbledora ako mladšieho a celkom problematického muža“. Zatiaľ  však nie je známe, kto ho stvárni. Pravdepodobne to ale bude veľmi známy herec, nakoniec, podľa producenta prvého filmu nebude Newt Scamander stredobodom pozornosti všetkých pokračovaní. 

Redmaynov Newt Scamander nebude hlavnou postavou pokračovaní Fantastických zverov. Zameria sa príbeh na Dumbledora?

Vo filme ste si mohli všimnúť taktiež herečku Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road, X-Men: First Class) v podobe pohyblivej fotografie Lety Lestrange, Scamanderovej dávnej lásky. Leta a Newt sa zoznámili na Rokforte a ich cesty sa rozdelili po jeho vylúčení zo školy. V prvom filme sme sa nedozvedeli žiadne podrobnosti o ich vzťahu, nepoznáme jej pôvod ani spojitosť s Bellatrix Lestrange. V každom prípade sa viac dozvieme v druhej časti Fantastic Beasts. David Yates sa postará o réžiu všetkých filmov a J.K. Rowling napíše ku každému scenár. Na premiéru snímky si budeme musieť nejaký ten čas počkať, je naplánovaná až na 16. november 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia