Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 11:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový Tim Burton zrežíruje známy príbeh lietajúceho slona Dumba. Kto si zahrá v remaku nesmrteľnej rozprávky?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tim sa nás bude snažiť presvedčiť, že ešte nepatrí do starého železa.

Asi nebudeme úplne sami, keď povieme, že nové počiny Tima Burtona už ani zďaleka nedosahujú kvalít jeho niekdajších filmov. Síce stále vie vykúzliť originálne a pôsobivé gotické obrazy, ale čoraz viac sa utápa v digitálnom magľajze a nezaujímavých, priemerných fantasy projektoch. Skrátka, už je trochu za zenitom. Do dôchodku sa ale rozhodne nechystá. Po pomerne chladne prijatej adaptácii populárneho románu Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children sa Burton vrátil k štúdiu Disney. Prenesie totiž na plátna hranú verziu klasického animovaného muzikálu Dumbo. V štúdiu tak pokračujú v načatom trende hraných remakov klasických rozprávok. Popoluška či Kniha džungle boli úspešné a podobný osud zrejme čaká aj Krásku a zviera. Je teda celkom logické, že došlo aj na malého, lietajúceho slona s obrovskými ušami. 

Potešujúce je, že Burton opäť plánuje spojiť sily s Dannym DeVitom (pôjde už o ich štvrtú spoluprácu). DeVito si zahrá principála Mediciho, ktorého malý cirkus je ohrozovaný hlavným záporákom Vandemerom. Vrátiť by sa mala aj nádherná Eva Green (predtým si zahrala v dvoch režisérových snímkach). Pre rolu záporáka sa tvorcovia snažia zlanáriť Toma Hanksa. Chvíľu sa zdalo, že by sa v reboote mohol objaviť aj Will Smith, napokon však odmietol a dal prednosť tretiemu dielu Bad Boys (aj keď dôvod mohol byť iný). Nový Dumbo by mal byť kombináciou hraného a CGI filmu. Scenár napíše Ehren Kruger (The Ring, Transformers 3).

Kultový Tim Burton zrežíruje známy príbeh lietajúceho slona Dumba. Kto si zahrá v remaku nesmrteľnej rozprávky?
Zdroj: Walt Disney Productions

Originál mal premiéru v roku 1941 a išlo o štvrtý dlhometrážny animák štúdia Disney. Otázkou ostáva, či je Tim Burton správnou voľbou pre chystaný remake. Jeho Alica v krajine Zázrakov síce zarobila ohromné peniaze, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children však zaostal za očakávaniami (a to si v štúdiu brúsili zuby na trilógiu). Pokiaľ sa však režisér nedá príliš pohltiť otravným CGI a bude sa môcť oprieť o kvalitný scenár, šanca na úspech nepochybne žije. Ako ste na tom vy? Zašli by ste si na Dumba v Burtonovej réžii?

Domov
Zdieľať
Diskusia