Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 19:34
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Temná veža bude mať len hodinu a pol. Pištoľník Idrisa Elbu si to však vynahradí v samostatnom seriáli, kde si určite svoju rolu zopakuje

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Seriálová forma by pre Temnú vežu bola možno najideálnejšia.

Štúdio Sony má s adaptáciou ságy Temná veža od Stephena Kinga veľké plány. V kinách uvidíme dobrodružstvo Rolanda Deschaina 24. augusta (srpen) 2017, tvorcovia si ale brúsia zuby aj na televízny seriál, ktorý sa už čulo pripravuje. Bude zaujímavé sledovať, ako scenáristi na snímku nadviažu a prepoja ju so seriálovým projektom. Kľúčová otázka ale znie: dočkáme sa v seriáli aj samotného Rolanda (Idris Elba)?

Producent a spoluscenárista Akiva Goldsman v rozhovore pre portál Deadline potvrdil, že s postavou Rolanda sa určite počíta. Dodal, že zatiaľ čo v celovečeráku sa nám Roland predstaví ako nekompromisný pištoľník, seriál nám ponúkne pohľad na jeho minulosť - pôjde teda o akýsi origin. Seriál bude vychádzať zo štvrtého románu ságy s názvom Wizard and Glass. Goldsman ďalej prezradil, že v prípade Temnej veže by radi striedali kinofilmy s televíznymi sériami.

Plány sú to určite smelé, ale aby sme sa ich aj dočkali, mala by Temná veža v kinách zabodovať. Medzi fanúšikmi zatiaľ ale prevláda skôr skepsa, tak aby sme sa okrem veľkých ambícií nedočkali aj veľkého sklamania. Obzvlášť s ohľadom na to, že celovečerná adaptácia má mať len skromných 91 minút (čo je na potenciálnu epickú fantasy akosi málo). Temnú vežu režíroval Nikolaj Arcel a okrem Elbu sa predstaví aj Matthew McConaughey, Jackie Earle Haley, Tom Taylor či Katheryn Winnick. Pozdáva sa vám nápad rozviesť Temnú vežu do podoby seriálu? A veríte blížiacemu sa filmu?

Domov
Zdieľať
Diskusia