Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Naturalistická dráma First They Killed My Father od Angeliny Jolie nám ukáže šialenú genocídu v Kambodži očami malého dievčatka

FILMY A SERIÁLY ANGELINA JOLIE
Uložiť Uložené

Film s obrovským potenciálom. Podarí sa ho ale naplniť?

O ambicióznom filme Angeliny Jolie s názvom First They Killed My Father ste sa už na Filmkulte mohli dočítať. Oficiálny trailer k nám však dorazil až teraz. Snímka je založená na autobiografickom románe ľudskoprávnej aktivistky Loung Ung (podieľala sa aj na scenári) a zobrazí zverstvá, ktoré sa diali v Kambodži v rokoch 1975 - 1978 za vlády diktátora Pol Pota a jeho Červených Khmérov. Celú brutalitu vidíme práve očami Loung od doby, keď mala päť rokov a Červení Khméri sa dostali k moci. Pol Pot nechal vyvraždiť celú inteligenciu, tvrdej perzekúcii neušli ani Vietnamci, Číňania či Čamovia. Prebiehali krvavé čistky a brutálne genocídy. Šialený diktátor počas svojej vlády vyvraždil viac ako 2 milióny obyvateľov Kambodže.

Ide o nepochybne silnú tému, ktorá má potenciál poriadne zamávať s diváckymi emóciami. Kambodžská genocída navyše vo filmoch zatiaľ nebola príliš reflektovaná. Snáď dostaneme naozaj silný zážitok a nie prázdny gýč. Snímku si pod krídla vzal Netflix a jej premiéra sa uskutoční 15. septembra (září) 2017.

Naturalistická dráma First They Killed My Father od Angeliny Jolie nám ukáže šialenú genocídu v Kambodži očami malého dievčatka
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia