Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2017, 16:05
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Deadpoola sa chystá sfilmovať Neuromancer, kultové dielo sci-fi literatúry, z ktorého vychádzali aj tvorcovia Matrixu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vrhneme sa s Timom Millerom do virtuálnej reality?

Režisér Deadpoola síce jeho sequel kvôli kreatívnym rozporom nezrežíruje, najbližšie sa však chystá spojiť sily s Jamesom Cameronom a pripraviť pre nás reboot Terminátora. Okrem toho by sa rád vrhol na ďalší projekt - adaptáciu kultovej cyberpunkovej knihy Neuromancer od Williama Gibsona pre štúdio 20th Century Fox.

Režisér Deadpoola sa chystá sfilmovať Neuromancer, kultové dielo sci-fi literatúry, z ktorého vychádzali aj tvorcovia Matrixu
Zdroj: 20th Century Fox

Gibsonova predloha je považovaná za majstrovské dielo sci-fi žánru, odniesla si dokonca aj prestížne ocenenia, ako Hugo, Nebula a cenu Philipa K. Dicka. Vychádzali z nej napríklad aj súrodenci Wachowskí pri tvorbe svojho Matrixu. Hlavnou postavou románu je Case, počítačový zlodej, ktorý vstupuje do celosvetovej siete počítačov a manipuluje s uloženými dátami. Snaží sa nájsť nádej na vyliečenie svojho poškodeného nervového systému, bez ktorého sa nemôže pripojiť do kyberpriestoru zvaného Matrix.

V románe sa skúmajú témy virtuálnej reality, umelej inteligencie, genetického inžinierstva, klonovania či kyberpriestoru. Neuromancer už bol adaptovaný do podoby videohry, komiksu, rozhlasovej hry a opery, ale na filmové plátna sa zatiaľ nedostal. Držme teda Timovi Millerovi palce, nech si na ťažkej látke nevyláme zuby.

Domov
Zdieľať
Diskusia