Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2017, 0:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čo všetko James Cameron zmenil v 3D verzii úžasného Terminátora 2 a o koľko tried sa zlepšila kvalitu obrazu?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vynechať T2 v kinách bude veľkým, veľmi veľkým omylom.

Ako väčšina z vás už iste vie, tento mesiac sa do kín vracia nesmrteľná klasika Terminátor 2 v 3D verzii. 3D však nie je jedinou novinkou. V kine neuvidíte presne tú istú verziu ako v roku 1991. James Cameron (Titanic, Avatar) sa rád ďalej hrá so svojimi filmami a aj v prípade opätovného uvedenia Terminátora vykonal niekoľko zmien. Ak ste čakali vystrihnuté scény, bohužiaľ, ostanete sklamaní. Úpravy sa týkajú vizuálnej stránky (zmena farebného spektra na svetlejšie) a zdokonalenia efektov. Bežný divák si ich však pravdepodobne ani nevšimne. Chyba, ktorá bola napravená, sa týkala rozbitého skla. Po tom, čo je rozbité dopadom nákladiaka s postavou Roberta Patricka, je sklo opätovne kompletné v nasledujúcej scéne.

Okrem vyššie spomínaného došlo aj k použitiu CGI a VFX, aby sa tak napríklad upravili scény, kedy je príliš vidieť, že sa v scéne nenachádzajú herci, ale dabléri a kaskadéri. Najviditeľnejší zásah by mal byť práve počas scény s motorkou, kedy ju očividne riadil dablér a nie Schwarzenegger. V 3D verzii si už dablérova tvár nezahrala. Ozývajú sa však aj ohlasy, ktoré tvrdia, že problémom filmu ani tak nie je pridané CGI a osvetlenie, ale samotná myšlienka prevedenia do 3D. Film podľa mienky niektorých fanúšikov nebol určený na 3D a oveľa viac mu sedí pôvodná forma. Výhrady sú aj voči skutočnosti, že 3D verzia nahradí 2D v obchodoch, a teda bude postupne ťažšie a ťažšie užiť si pôvodnú verziu tohto kultového diela.

Ako sa k tejto dileme staviate vy? Zastávate názor, že kult má ostať nedotknutý alebo vám tieto vylepšenia neprekážajú? Záverom už len odporučíme zvýšenú pozornosť divákom, ktorí sa k tomuto filmu s láskou vracajú a tým zvyšným, ktorí snímku zatiaľ nevideli, odporučíme návšteviť koncom augusta a začiatkom septembra kino. Určite nebudete ľutovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia