Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2017, 12:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Jasona Bournea a Kapitána Phillipsa sfilmuje teroristické útoky Andersa Behringa Breivika, ktorý v Nórsku zavraždil 77 ľudí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Paul Greengrass a ďalšia silná skutočná udalosť.

Paul Greengrass má nepochybne talent na výber dramatických skutočných udalostí. Stačí si spomenúť na Let číslo 93 či Kapitána Phillipsa. V oboch prípadoch išlo o strhujúce snímky, ktoré diváka zarazili do sedačky a nedali mu vydýchnuť. Podobného zážitku budeme určite svedkami aj pri ďalšom režisérovom projekte. Spracuje totiž desivé udalosti z roku 2011, kedy pravicový extrémista Anders Behring Breivik spáchal sériu teroristických útokov, pri ktorých zahynulo 77 ľudí. Breivik najprv odpálil vo vládnej štvrti v centre Osla dodávku s trhavinami. Zahynulo 8 ľudí a desiatky ostali zranení. Breivik sa následne presunul na ostrov Utoya, kde zastrelil 69 mladých ľudí vo veku 14 - 20 rokov. Išlo o účastníkov letného tábora mládežníckeho krídla ľavicovej Strany práce.

Režisér Jasona Bournea a Kapitána Phillipsa sfilmuje teroristické útoky Andersa Behringa Breivika, ktorý v Nórsku zavraždil 77 ľudí
Zdroj: Universal Pictures

Terorista spísal 1500 stranový manifest, v ktorom sa nenávistne vyjadroval na adresu moslimov, imigrácie, ľavicovej politiky a liberalizmu. Bol odsúdený na 21 rokov s možnosťou predĺženia trestu (ide o najvyšší možný trest v Nórsku). Hoci má Greengrass v hľadáčiku dva ďalšie projekty (Memphis a Torso), zdá sa, že snímka o Breivikových teroristických útokoch dostane prednosť. Nakrúcať sa bude priamo v Nórsku a s miestnymi hercami. Prípravy na natáčanie začnú už v najbližších dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia