Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2017, 13:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Sam Rockwell si v hviezdne obsadenej biografickej dráme o Dickovi Cheneym zahrá bývalého prezidenta Georgea W. Busha

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Projekt Adama McKaya s Christianom Baleom, Amy Adams či Steveom Carellom dostal ďalšiu posilu.

Už vieme, že oscarový Adam McKay (The Big Short) si ako svoj ďalší projekt vybral biografickú drámu Cheney (predtým pod názvom Backseat). Ako už názov hovorí, film nám priblíži život a kariéru Dicka Cheneyho, viceprezidenta v administratíve Georgea W. Busha. Išlo o mimoriadne kontroverzného človeka, ktorý svojho času patril k najmocnejším a najvplyvnejším mužom americkej politiky. Samotného Dicka Cheneyho si zahrá Christian Bale, jeho manželku Lynne by si mala strihnúť Amy Adams a Steve Carell sa predstaví ako Donald Rumsfeld. Teraz však bolo potvrdené ďalšie meno.

Sam Rockwell si v hviezdne obsadenej biografickej dráme o Dickovi Cheneym zahrá bývalého prezidenta Georgea W. Busha
Zdroj: IFC Films

 

Sam Rockwell by totiž mal stvárniť samotného bývalého prezidenta USA Georgea W. Busha. 43. prezident Spojených štátov zastával úrad od roku 2001 až 2009. Počas jeho vlády došlo k teroristickým útokom z 11. septembra 2001, následnej vojne v Afganistane a v roku 2003 k nechválne známej invázii do Iraku, ktorá vyústila do humanitárnej krízy a tvorby nových teroristických organizácií. Práve po tejto invázií Bushova popularita v USA rapídne klesla a vojna v Iraku bola tvrdo kritizovaná v Amerike aj vo svete. Busha si už v minulosti zahral Richard Dreyfuss vo filme Olivera Stonea W. z roku 2008.

Sam Rockwell je určite zaujímavou voľbou pre túto rolu. Počas svojej plodnej kariéry sa však osvedčil ako mimoriadne talentovaný a všestranný herec. Vidieť sme ho mohli v kingovskej Zelenej míli, sci-fi Moon či druhom Iron Manovi. Bude však zaujímavé sledovať ho v tejto - preňho stále pomerne netradičnej - úlohe. Celý projekt sa momentálne nachádza vo fáze pre-produkcie, takže zatiaľ nemáme k dispozícii ani približný dátum premiéry.

Domov
Zdieľať
Diskusia