Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2017, 20:25
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Pápeža Františka stvárni vo filme od Netflixu Jonathan Pryce, predstaviteľ High Sparrowa z Game of Thrones

FILMY A SERIÁLY ANTHONY HOPKINS
Uložiť Uložené

Tá podoba tam skutočne je.

Je to oficiálne! V pripravovanom filme s názvom The Pope od spoločnosti Netflix bude hrať hlavnú úlohu pápeža Františka herec Jonathan Pryce. Angličan je známy najmä z filmov Brazil (1985), Piráti z Karibiku či najnovšie zo seriálu Game of Thrones, kde stvárnil postavu High Sparrowa, vodcu sekty Sparrows.

Po Pryceovom boku sa predstaví ďalšie herecké eso, Sir Anthony Hopkins (Mlčanie jahniat, The Edge). Ten si zahrá postavu Františkovho predchodcu, pápeža Benedikta XVI. Režisérom snímky je Fernando Meirelles, ktrorý nám priniesol filmy, ako City of Gods (2002) alebo Nepohodlný (2005), v hlavnej úlohe s Ralphom Fiennesom a Rachel Weisz. Príbeh sa sústredí na Benediktovo zvolenie za pápeža v roku 2005 a následnú rezignáciu v roku 2013. Scenár si vzal na starosti Anthony McCarten (Teória všetkého, Darkest Hour). S natáčaním by sa malo začať už v novembri v Argentíne, domove súčasného pápeža Františka. 

V najbližších rokoch sa ešte s Jonathanom Pryceom stretneme, a to hneď niekoľkokrát. Najskôr pri snímke The Man Who Invented Christmas, kde hrá postavu otca spisovateľa Charlesa Dickensa. V roku 2018 uvidíme herca v najnovšom filme Terryho Gilliama, The Man Who Killed Don QuixoteIde o adaptáciu slávneho románu Don Quijote de la Mancha od spisovateľa Miguela de Cervantes y Saavedra. Ste zvedaví, ako to s oboma pápežmi Hopkinsom a Pryceom nakoniec dopadne?

Pápeža Františka stvárni vo filme od Netflixu Jonathan Pryce, predstaviteľ  High Sparrowa z Game of Thrones
Zdroj: HBO
Pápeža Františka stvárni vo filme od Netflixu Jonathan Pryce, predstaviteľ  High Sparrowa z Game of Thrones
Zdroj: Lionsgate
Domov
Zdieľať
Diskusia