Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2018, 11:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ako dlho sa zdržíme v Shogun Worlde? Jedna epizóda bude čisto v japonskom znení a HBO sa rozhodlo, že uvoľní veľké spoilerové video

FILMY A SERIÁLY WESTWORLD
Uložiť Uložené

Zo sveta Westworldu k nám prúdia zaujímavé novinky.

Už vo finále prvej série sme dostali pohľad do sveta ázijských samurajov a podľa tvorcov sa v pokračovaní môžeme tešiť na omnoho hlbší ponor do tohto sveta, ktorý nesie názov Shogun World.

Jonathan Nolan a Lisa Joy v rozhovore pre Entertainment Weekly prezradili, že pôjde o poctu klasickým japonským filmom a dielam Akiru Kurosawu.

Rovnako ako ostatné svety vo Westworlde, ani tento nebude viazaný historickou vernosťou, ale tvorcovia povedali, že Shogun World bude založený na období Edo (1603-1867) v Japonsku. Podľa Nolana bude tiež reflektovať násilie v japonskej kinematografii.

 

Ako dlho sa zdržíme v Shogun Worlde? Jedna epizóda bude čisto v japonskom znení a HBO sa rozhodlo, že uvoľní veľké spoilerové video
Zdroj: HBO

Celá jedna epizóda by navyše mala byť v japončine! Na druhej strane, Nolan zdôraznil, že väčšina druhej série sa v Shogun World odohrávať nebude.

„Chceme trochu tlmiť divácke očakávania,“ povedal. Väčšina série sa odohráva vo Westworlde, avšak máme možnosť nazrieť aj do niektorých iných svetov. Chceli by sme, aby sa niekoľko epizód odohrávalo v Shogun Worlde, zatiaľ čo iné príbehové linky sa budú odohrávať inde.“

Odporúčané
Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? 26. februára 2020, 18:36

Už sme vám v rámci našej rubriky Raňajky s Filmkultom priniesli informácie, že tvorcovia chcú bojovať proti spoilerom na stránkach, ako je napríklad Reddit. Fanúšikovia na nich často rozoberajú svoje teórie ohľadom seriálu a mnohé z nich sa ukazujú ako správne.

Ako dlho sa zdržíme v Shogun Worlde? Jedna epizóda bude čisto v japonskom znení a HBO sa rozhodlo, že uvoľní veľké spoilerové video
Zdroj: HBO

Tvorcovia teda teraz prišli s dosť šialeným a kontroverzným krokom. Na Reddit proste plánujú postnúť video, ktoré kompletne ukazuje všetky twisty a podstatný dej druhej série. Takže tí, čo chcú seriál vyspoilovaný, môžu si dotyčné video pozrieť a v budúcnosti ochrániť komunitu tým, že budú rozlišovať, čo je "teória" a čo už spoiler.

Vskutku zvláštny spôsob, ako sa chrániť proti vyzradeniu dôležitých častí deja. Mnoho divákov už poukázalo na fakt, že tento plán v dnešnej internetovej kultúre nikdy nemôže fungovať.

Dôverovať, že nikto tieto spoilery nezneužije a nezamorí nimi diskusné fóra, je silne naivné. Preto mnohí pochybujú, že tvorcovia tento plán zavedú do praxe. Zaujímavé by to mohlo byť v tom prípade, ak by video zobrazovalo falošné twisty. Tak uvidíme, ako to napokon dopadne. Čo na túto taktiku hovoríte vy?

Premiéru si druhá séria Westworldu odbije už 22. apríla (duben) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia