Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2018, 11:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Daredevil, Punisher či Agenti SHIELDu – prečo ich neuvidíme v MCU po boku Avengerov?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dlhodobý záujem zo strany fanúšikov je v tomto bode očividný. Ako sa však k danej veci stavia štúdio?

Z pôvodne riskantnej investície do sveta komiksov sa stala za pomerne krátkych 10 rokov séria s gigantickým celosvetovým úspechom. Do MCU univerza však nezarátavame len filmové kinohity, ale taktiež viaceré seriály. Z dôvodu existencie týchto dvoch vedľa seba stojacich svetov sa však vynára množstvo otáznikov.

Diváci si môžu klásť napríklad otázky typu – pokiaľ sa S.H.I.E.L.D. v seriálovej forme vrhá do akcie vždy, keď našej matičke Zemi hrozí zničenie, prečo neprišli na pomoc proti Thanosovi? A zase naopak. Ako je možné, že seriálovým agentom zo S.H.I.E.L.D. neprišli na pomoc členovia Avengers?

Napriek logickým medzerám a jasnému záujmu zo strany fanúšikovskej základne so serialovo-filmovým crossoverom či len malou cameo rolou v najbližšej dobe pravdepodobne nepočítajte.

To znamená, že vo filmoch v dohľadnej dobe neuvidíme nikoho z Daredevila, Jessicy Jones, Lukea Cagea, Iron Fist, Punishera, Inhumans či Agents of S.H.I.E.L.D.

 

Daredevil, Punisher či Agenti SHIELDu – prečo ich neuvidíme v MCU po boku Avengerov?
Zdroj: Marvel

Je pravdepodobné, že nič podobné nemajú áčkoví herci z Avengers ani stanovené v zmluvách. Naskytuje sa ale aj čisto ekonomický variant. Pokiaľ sa seriálom a filmom darí u divákov bodovať jednotlivo, prečo by sa štúdio snažilo o náročné prepájanie svetov?

Táto možnosť by sa dala predsa neskôr využiť v prípade poklesu fanúšikovského záujmu. A povedzme si na rovinu, niečo takého v blízkej budúcnosti takmer určite nehrozí.

21. storočiu zatiaľ komiksovky kraľujú bez akýchkoľvek pochýb a i keď nepatríte medzi ich milovníkov (čo asi patríte, inak by ste sa nedočítali až sem), veríme, že ste aspoň určitú časť marveloviek videli.

Žiadna sláva ale netrvá večne, a tak sa diváci zatiaľ mimoriadne žiadaných komiksoviek skôr či neskôr určite prejedia, no a práve vtedy možno konečne štúdio nasadí množstvo crossoverov, aby z doposiaľ ziskového ovocia vyšťavilo úplne maximum.

Daredevil, Punisher či Agenti SHIELDu – prečo ich neuvidíme v MCU po boku Avengerov?
Zdroj: Marvel

Okrem toho, že dve rozdelené divízie o spojenie ani tak nemajú veľký záujem, ale vieme, že za týmto procesom stojí obrovské množstvo práce, času a financií. Azda aj kvôli tomu je prezident Marvelu Kevin Feige pri danej téme vždy veľmi neistý, vyhýbavý a len minimálne optimistický.

Neviem a uvidíme. Aj takýmito slovami častokrát Feige popisuje teoretické prepojenie serialových a filmových hrdinov. Jedným dychom však dodáva, že v každom prípade netreba nikdy hovoriť nikdy. A ako to vidíte s prepojením seriálov a filmov vy? Dávate tejto možnosti veľké šance? A ktorých hrdinov by ste najradšej videli pokope?
Domov
Zdieľať
Diskusia