Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2018, 13:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Úspešne obnovený seriál Roseanne sa ruší po prvej sérii. Dôvodom sú rasistické tweety hlavnej predstaviteľky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Seriálový návrat Roseanne patril k tým, ktoré sa vydarili a zbierali pochvaly od divákov aj kritikov. Teraz je však - zdá sa - definitívny koniec.

Známy seriál Roseanne sa v marci vrátil na televízne obrazovky vo svojej 10. sérii a opäť sa stal hitom. Svoju rolu iste zohral aj faktor nostalgie, ale aj nepochybná kvalita nových epizód.

Televízia ABC plánovala aj 11. sériu, ale teraz došlo k prekvapivému kroku. Seriál sa totiž zrušil. Dôvodom sú rasistické a konšpiračné tweety hlavnej hviezdy Roseanne Barr.

29. mája Barr na sociálnu sieť Twitter napísala: „Moslimské bratstvo a Planéta opíc mali dieťa=VJ.“ Iniciály VJ narážali na Valerie Jarrett, poradkyňu bývalého prezidenta USA Baracka Obamu.

Úspešne obnovený seriál Roseanne sa ruší po prvej sérii. Dôvodom sú rasistické tweety hlavnej predstaviteľky
Zdroj: ABC

Tweet sa okamžite dostal pod paľbu kritiky, ale samotná Barr odpovedala, že išlo len o vtip a dodala: „Islam nie je rasa, milí ľavičiari. Islam zahŕňa všetkých ľudí.“ Napriek tomu zmazala slovíčku "opica" vo svojom tweete a neskôr  sa ospravedlnila, priznala, že vtip bol nevydarený a jej je ľúto, že ho zverejnila.

Tento tweet však nebol jediný, ale patril k sérii podobných príspevkov, v ktorých Barr útočila napríklad aj na Chelsea Clinton, dcéru Billa Clintona a Hillary Clinton.

Tú nazvala "Chelsea Soros Clinton" a dodala: „Mimochodom, George Soros je nacista, ktorý posielal svojich židovských spoluobčanov na smrť v nemeckých koncentračných táboroch a potom ukradol ich peniaze. Toho si si vedomá?“

Táto konšpiračná teória o Sorosovi pritom bola už mnohokrát vyvrátená, naposledy už v roku 2016.

Úspešne obnovený seriál Roseanne sa ruší po prvej sérii. Dôvodom sú rasistické tweety hlavnej predstaviteľky
Zdroj: ABC

Jedna z producentiek Wanda Sykes vzápätí oznámila, že s Roseanne končí a televízia ABC oznámila, že seriál sa ruší. „Roseannine tweety sú ohavné, odporné a nezlúčiteľné s našimi hodnotami, takže sme sa rozhodli tento projekt zrušiť,“ oznámila šéfka ABC Channing Dungey.

Showrunner Bruce Helford na margo tohto rozhodnutia vyhlásil: „Za všetkých scenáristov a producentov poviem, že sme mimoriadne tvrdo pracovali, aby sme vytvorili výborný seriál.

Osobne som bol znechutený a smutný z vyhlásení Roseanne Barr, ktoré v žiadnom prípade nereflektujú hodnoty ľudí, ktorí ťažko pracovali, aby vytvorili z tohto kultového seriálu to, čím je.

Herečka Sara Gilbert tiež tvrdo odmietla správanie svojej kolegyne a priateľky. Gilbert pôsobila aj ako producentka a pravdepodobne sa najviac zaslúžila o to, že sa seriál vôbec obnovil.

Tweety Roseanne Barr označila za odporné. „Som z jej správania veľmi sklamaná, a to je ešte mierne vyjadrenie,“ napísala na Twitter. Zdá sa teda, že seriál je už teraz nadobro pochovaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia