Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2018, 16:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Emma Stone, Rachel Weisz a šialené intrigy kráľovského dvora. Novinka tvorcu Killing of a Sacred Deer láka bizarným humorom a absurditou

FILMY A SERIÁLY THE FAVOURITE
Uložiť Uložené

Yorgos Lanthimos prichádza s hviezdne obsadenou snímkou The Favourite. A podľa traileru sa zdá, že bude stáť za to!

Grécky režisér Yorgos Lanthimos je známy svojimi znepokojivými, temne humornými a absurdnými filmami, ako The Lobster či Killing of a Sacred Deer. Vo svojom najnovšom kúsku The Favourite sa prenesie až do 18. storočia.

Anglicko je vo vojne z Francúzskom a kráľovná Anne (Olivia Colman) necháva za seba riadiť krajinu svoju blízku priateľku Lady Sarah (Rachel Weisz). Keď prichádza nová slúžka Abigail (Emma Stone), Sarah si ju berie pod svoju ochranu a mladá Abigail vidí možnosť vrátiť sa ku svojim aristokratickým koreňom.

Ako sa ich priateľstvo rozvíja, rastú aj ambície mladej slúžky. A s tými, kto jej prídu do cesty, nemieni zaobchádzať v rukavičkách. Z ďalších hercov sa objavia aj Nicholas Hoult, Joe Alwyn či Mark Gatiss.

Lanthimosove filmy sú unikátne a originálne, hoci ani zďaleka nie sú pre všetkých. Osobne patrím k jeho veľkým fanúšikom a som mimoriadne zvedavý, ako sa mu podarí presun do historickej doby.

Keď som sa dopočul, že Lanthimos bude nakrúcať ako svoj nový projekt historickú biografiu, trochu som zneistel a obával sa konvenčnej drámy.

Teaser ma ale okamžite vyviedol z omylu. Yorgos Lanthimos si evidentne aj tentoraz ponechal svoj neopakovateľný tvorcovský štýl. Tentokrát nás však asi nečaká podobne pochmúrny zážitok, ako v prípade Killing of a Sacred Deer, ale zrejme niečo zo súdka absurdnej čiernej komédie na spôsob The Lobster.

Odporúčané
Favoritka si svojich 10 oscarových nominácií zaslúžila právom. Odrovnajú ťa hlavne herecké výkony (Recenzia) Favoritka si svojich 10 oscarových nominácií zaslúžila právom. Odrovnajú ťa hlavne herecké výkony (Recenzia) 26. januára 2019, 17:12

Ukážka rozhodne pôsobí sympaticky a vzbudzuje zvedavosť. Ak ste si režisérove predchádzajúce snímky obľúbili, zrejme pre vás pôjde o povinnú jazdu. Do amerických kín The Favourite dorazí 23. novembra (listopad) 2018.

Emma Stone, Rachel Weisz a šialené intrigy kráľovského dvora. Novinka tvorcu Killing of a Sacred Deer láka bizarným humorom a absurditou
Zdroj: Fox Searchlight Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia