Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2018, 14:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorcovia House of Cards prezradili, ako sa zmenila 6. séria po odchode Kevina Spaceyho

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Postava Claire Underwood bola podľa vyjadrení členov štábu záchranou seriálu.

Po obvineniach zo sexuálneho obťažovania to išlo s kariérou Kevina Spaceyho dole vodou. Azda najväčšie problémy ale nastali pri natáčaní finálnej série obľúbeného politické seriálu House of Cards.

Produkcia seriálu bola pozastavená a členovia štábu nejaký čas vôbec netušili, či sa ešte vrátia do práce. Nastali v 6. sérii výrazné zmeny, alebo by sa príbeh vyvíjal podobne aj v prípade, že by Kevin Spacey nedostal padáka? Tieto otázky nám boli zodpovedané prostredníctvom viacerých vyjadrení hercov a showrunnerov seriálu.

Ak si ešte spomínaš, koncom 5. série na prezidentské kreslo zasadla Frankova žena Claire a záverečná scéna naznačovala, že vo finále môžeme očakávať súboj medzi manželmi. Práve Clairino prevzatie moci celú situáciu s vyhodením Spaceyho pomerne uľahčilo. Aj tak ale spočiatku išlo podľa hercov o pomerne nervydrásajúcu zmenu.

„Bola som neuveriteľne nervózna z toho, že nikto z nás nebude môcť dokončiť svoje príbehy,“ vyjadrila sa herečka Constance Zimmer (postava novinárky Janine) pre portál IndieWire. Robin Wright, hrajúca rolu Claire Underwood, sa ale v podstate stala akýmsi spasiteľom.

Michael Kelly, predstaviteľ famózneho Douga Stampera, prezradil, že keď sa dopočul zdrvujúce novinky o Spaceym, ako prvej volal práve Robin Wright. „Prevzala velenie. Bola súčasťou všetkých hlavných diskusií. Vďaka nej sme pokračovali,“ nešetril na jej osobu chválou Kelly.

Napriek tomu, že sa Spaceyho vyhadzov udial niekoľko mesiacov po natočení záverečnej scény 5. série, herečkine slová („My turn“) sa ukázali byť predpoveďou blízkej budúcnosti, i keď v danej dobe samozrejme s odchodom hlavného herca nikto nepočítal.

Aj keby Spacey neopustil seriál, tvorcovia sa tak či onak chceli viac zamerať na Clairin príbeh. V pláne bolo taktiež sústredenie sa na súboj medzi dvojicou manželov – rivalov, ktorí by sa záverom pobili o moc nad Bielym domom. Vzhľadom na nečakaný vývoj situácie ale museli Frankovu postavu odstrániť mimo natočených záberov (video nižšie).

Ako nám ale naznačil októbrový trailer, po Frankovej smrti zoznam Clairiných nepriateľov jednoznačne nekončí, takže o napínavé boje o moc nebude určite núdza. Podľa tvorcov sa ale dejové línie mnohých vedľajších postáv vôbec nezmenili.

Novinárka Janine (Constance Zimmer) bude aj naďalej bojovať za odhalenie pravdy a nová postava Clairinej priateľky (Diane Lane) sa má taktiež držať svojho vopred nastaveného príbehu. A to napriek tomu, že ešte pred vyhadzovom Kevina Spaceyho s hercom natočila niekoľko scén. Tie sa ale do 6. série pochopiteľne nedostali.

Showrunnerka Melissa James Gibson navyše fanúšikov Frankovej postavy malým spôsobom utešila s prehlásením, že Underwood bude naďalej pevnou súčasťou finálnej série. Aj keď, bohužiaľ, jeho vplyv na seriál má byť patrný len zo záhrobia. Čo týmto podľa teba chcela vlastne povedať? Akým spôsobom bude Frank vplývať na vývoj deja?

Domov
Zdieľať
Diskusia